VİDEO - HÜDA PAR’dan tarihi marangozlar çarşısına destek: Restore edilsin

VİDEO - HÜDA PAR’dan tarihi marangozlar çarşısına destek: Restore edilsin
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde mağdur olan marangozlar çarşısı esnafı ile bir araya gelen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yıkılmak üzere olan tarihi yapıların restore edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde mağdur olan marangozlar çarşısı esnafı ile bir araya gelen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yıkılmak üzere olan tarihi yapıların restore edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Dinç: Kaderine terk edilen tarihi marangozlar çarşısı restore edilmeli!

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Sur ilçe Başkanı Ercan Şenol ve beraberindeki heyet, merkez Sur ilçesine bağlı Dabanoğlu mahallesi marangozlar sokağındaki esnaf ile bir araya gelerek sıkıntı ve taleplerini dinledi. Dinç, Diyarbakır’ın tarihi yerlerinden biri olan marangozlar çarşısındaki yapıların yıkılmak üzere olduğunu ifade ederek, yetkililere restorasyon yapılması çağrısında bulundu.

hudapar-tigris1.jpeg

“Gençlerimiz işsiz, uyuşturucuya bulaşıyor”

Kapalı olan iş yerlerinin açılarak gençlere istihdam sağlanması gerektiğini vurgulayan Dinç, çoğu gençlerin işsiz olduğunu ve işsizlikten dolayı uyuşturucuya bulaştıklarını ifade etti.

İl Başkanı Faruk Dinç, şöyle konuştu:

“Diyarbakır’ımızın tüm sorunlarıyla yakından ilgilenmeye devam ediyoruz. Ancak memleketimiz hak ettiği değeri görmemektedir. Diyar-ı Bekîr’in tarihi bir sokağı olan marangozlar sokağında dükkânlar kapalı, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Şuan çoğu gencimiz işsizdir ve işsizlikten dolayı uyuşturucuya bulaşıyorlar. Eğer yetkililer bu tarihi sokağı güzel bir şekilde restore edip kapalı olan bu dükkânları tekrar faaliyete geçirirse, az sayıda da olsa, gençlerimize bir iş imkânı olur.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.