“İBB Başkanı karşınızda duruyor”

“İBB Başkanı karşınızda duruyor”
YSK Başkanı Güven'in CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun 28 bin oy önde olduğunu açıklamasının ardından kameralar karşısına çıkan İmamoğlu, matematiksel olarak kazandıklarını belirtti.

Tigris Haber - Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven'in, "İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun 28 bin oy farkla önde" açıklamasının ardından 12'inci kez kameralar karşısına geçen CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ilk olarak geçersiz oy tartışmalarına değindi:

"Bir tartışma konusu açılmak isteniyor. 290 bin geçersiz oy olduğu, bir şeyler çıkarılabilir mi diye arayış içindeler. Burası dipsiz bir kuyuya döner. Bunun altından kimse kalkamaz. Geçersiz oy her seçimde vardır. 2014 seçimlerinde de 422 bin geçersiz oy var. YSK verilerine göre yüzde 99.74 sisteme girilen sandık sayısı. Oy farkımız 27 bin 806. Kalan sandıklardaki seçmen sayısı 24 bin civarında. Bu işin matematiksel süreci sona ermiştir. YSK'nin verilerini bütün haber kuruluşları paylaşabilir."

BİNALİ YILDIRIM AFİŞLERİ KALDIRILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin İstanbul’un bir çok yerine astığı, Binali Yıldırım'ın kazandığını ifade eden 'Teşekkürler İstanbul' afişlerinin CHP'nin çağrısı üzerine kaldırılmasını da değerlendiren İmamoğlu, "Afişlerle ilgili çağrımızın karşılık bulduğunu duydum. Katkı sunan kimse teşekkür ediyorum. Afişlerin söküldüğü konusunda duyumlar aldık" dedi.

'BİNALİ YILDIRIM'DAN TEBRİK EDİLMEYİ BEKLİYORUM'

AKP ve Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım’a da seslenen Ekrem İmamoğlu, “Ben kendilerinin yerinde olsam böyle bir sürece ismimi alet etmezdim. Ben olsam adalet duygumla derhal müdahale ederdim. Müsaade etmezdim. Bu kentin halkı adına söylüyorum ki eğer kazansaydı kendisini tebrik ederim. Ben tebrik etmeyi iyi bilirim. Dolayısıyla bugün tebrik edilmeyi bekliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.