İbrahim Tatlıses ile Şivan Perver Diyarbakır'da Düet Yaptı

İbrahim Tatlıses ile Şivan Perver Diyarbakır'da Düet Yaptı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a yaptığı tarihi ziyarette ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses ile Kürt sanatçı Şivan Perver düet yaptı.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Kantar Kavşağı'nda düzenlenen açılış töreni, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın açılış konuşmasıyla başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in konuşmasının ardından sahneye davet edilen Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesut Barzani, Kürtçe konuşma yaptı. Konuşmasında barış mesajları veren Barzani'nin ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses ile Şivan Perver, Kürtçe 'ağlama' anlamına gelen 'Megri' şarkısını birlikte yorumladı. Her iki sanatçı düet esnasında barış mesajları da verdi.

"ÇOCUĞUM DOĞSA İSMİNİ BARIŞ KOYACAĞIM"
Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses ile Şivan Perver'in düeti ve ardından barış mesajları verdiği esnada açılışın yapılacağı alanda bulunan çok sayıda insan gözyaşlarını tutamadı. Yüksek sesle barış mesajlarının verildiği alanda Şivan Perver Kürtçe, İbrahim Tatlıses ile Kürtçe ve Türkçe açıklamalarda bulundu. Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, bu buluşmaya destek veren başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Mesut Barzani'ye teşekkür etti. Tatlıses, "Şivan ve benim ne şana ne de şöhrete ihtiyacımız var. İhtiyacımız olan tek şey barıştır. Atılan bu olumlu adımlar bizleri çok rahatlattı. Son bir şey daha söylemek istiyorum. Doğacak çocuğumun ismini 'Barış' koyacağım" dedi.
Sanatçıların buluşmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan halka hitap etmek üzere sahneye çıktı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.