İdlib için 717 milyon lira toplandı

İdlib için 717 milyon lira toplandı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İdlib için 717 milyon lira yardım toplandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise İdlib'de yapımı devam eden konutlara kişisel olarak 50 konutla destek olma sözü verdi.

TİGRİS HABER - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD), Sivil Toplum Kuruluşları İdlib İstişare Toplantısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplantı sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı arayarak, yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

İdlib bölgesinde özellikle Suriye’nin kuzeybatısında yapımı devam eden konutların ‘çok büyük önem arzettiğini’ söyleyen Erdoğan, şu açıklamayı yaptı:

“Konut hedefimizi süratle yaz mevsimi içerisinde gerçekleştirir ondan sonra da buraya Suriyeli kardeşlerimizin yerleşmesini sağlayabilirsek inşallah kış mevsimine hiç olmazsa buralarda girme şansını, imkânını yakalarlar. Ondan sonra 50 bin konut hedefinin de üzerine çıkar orada bunları daha da artırırız. Şu anda Süleyman Bey’in 20 konut sözü var. Biz de şimdilik ilk hedefte inşallah 50 konut da biz söz vermiş olalım. Bu 50 konutumuzla biz de oraya inşallah katkıda bulunmuş olalım.”

İçişleri Bakanı Soylu ise İdlib’e yönelik yardım kampanyasının başlatıldığı 13 Ocak’tan itibaren 717 milyon 63 bin 102 lira toplandığını bilgisini verdi. (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.