İdlib konusunda geri adım yok

İdlib konusunda geri adım yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib konusunda geri adım atılmayacağını belirterek, “rejimi mutlaka belirlediğimiz sınırların dışına çıkartacak, halkın evlerine dönüşünü sağlayacağız’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. İdlib konusunda geri adım atılmayacağının altını çizen Erdoğan, “Şu anda en büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur. İnşallah yakında buna da bir hal çaresi bulacağız. İdlib'de en küçük bir geri adım atmayacak, rejimi mutlaka belirlediğimiz sınırların dışına çıkartacak, halkın evlerine dönüşünü sağlayacağız” diye konuştu.

‘Gözlem kulelerimizi kuşatma altına alanlara verdiğimiz süre doluyor’

İdlib’deki durumu değerlendiren Erdoğan, şöyle konuştu: “İdlib'de ortaya çıkan büyük insani krizi önlemek için sahada aktif müdahale dahil her yolu deniyoruz. Talebimiz rejimin saldırılarının bir an önce sonlandırılması. Gözlem kulelerimizi kuşatma altına alanlara verdiğimiz süre doluyor. Biz bu coğrafyanın misafiri değil ev sahibiyiz. İdlib'de en küçük bir geri adım atmayacak, rejimi mutlaka belirlediğimiz sınırların dışına çıkartacak, halkın evlerine dönüşünü sağlayacağız. Şu anda en büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur. İnşallah yakında buna da bir hal çaresi bulacağız.”

‘İlk etapta 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerekiyor’

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk konu başlığı deprem oldu. Erdoğan, “Deprem felaketi kendini bize sürekli hatırlatıyor. Bilim insanları yeni depremler olabileceğini söylüyor. Bu ikazlara hak vermemek mümkün değil. Ülkemizin yapı stoğunun büyük bir bölümü depremlere ve doğal afetlere dayanıksızdır. Yapılan değerlendirmelere göre ilk etapta 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerekiyor. Bütün kaynakları bu işe ayırsak bile bu dönüşüm yıllarca sürer” ifadelerini kullandı.

‘Hedefimiz her yıl 300 bin konut inşa ederek 5 yılda 1.5 milyon konutu dönüştürmek’

Kentsel dönüşüme vurgu yapan Erdoğan, “En riskli olan yapılardan başlayarak bu süreci yürütmek zorundayız. Hedefimiz her yıl 300 bin konut inşa ederek 5 yılda 1.5 milyon konutu dönüştürmektir. Marmara depreminin ardından 43 bine yakın konutu tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik. Kanal İstanbul tek başına 500 bin konutluk bir kentsel dönüşüm projesidir” dedi.

‘Vatandaşlarımızdan depreme dayanıksız olanları dönüştürmelerini bekliyoruz’

22 milyon vatandaşın oturduğu konutların depreme dayanıklılığının teyit edildiğini belirten Erdoğan, “Amacımız kısa sürede sayıyı 35 milyona çıkarmak. Devlet elbette felakete uğrayan vatandaşların yanındadır. Ama devletle vatandaş birlikte çalışmalıdır. Vatandaşlarımızdan sahibi oldukları yapıların risk seviyesini tespit edip depreme dayanıksız olanları dönüştürmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

‘Kamu görevlilerine saldıran bir kişi ülkesine değil düşmanlarına hizmet ediyor’

FETÖ ile mücadeleye ilişkin konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Bu ülkede kölelik yoktur ama zihnini ve elindeki imkanları, emperyalistlere gönüllü olarak satmış olan bir kişiyi biliyoruz; onun adı da Bay Kemal'dir. FETÖ'den PKK'ya kadar tüm terör örgütlerini destekleyen, söylediği her sözde ve yaptığı her davranışta 'arkadaşlar' dediği teröristlerin arkalarında duran bir kişi, bu ülkenin ancak hasmı olabilir. Türkiye tarihinin en kritik mücadelelerinden birini verirken sürekli devleti ve milletini tahkir eden, tüm kamu görevlilerine saldıran bir kişi ülkesine değil düşmanlarına hizmet ediyor demektir. Kürsüde mavra keserek sadece kendisini tatmin ediyor. Suriye meselesinin ne olduğunu zerre idrak edememiş bir kişinin söylediği söz ancak sinek vızıltısı kadar değer taşır.”

‘Sen daha Esed’i görmediğin zaman biz onla görüşüyorduk’

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Esadla görüşülsün’ yaklaşımını eleştiren Erdoğan, “ ‘İdlib'de adam kendi toprağını savunuyor’ diyerek kahraman askerlerimizin mücadelesine zarar veren bir kişi asla bu milletin evladı olamaz. Bana yaptığı teklife bak ya, 'Esed ile görüş' diyor. Sen daha Esed’i görmediğin zaman biz onla görüşüyorduk zaten ama biz ona hangi teklifi yaparsak yapalım geri çevirdi, adam olmadığını gördük. Adamlarının görüşmesi yeter zaten. Bizim adımıza görüşme. Apo'nun ortaklarıyla da görüşüyorlar. Gazi Mustafa Kemal'in Trablusgarp'ta ne işi vardı? Biz tarihimizle geleceğe yürüyen bir siyasi partiyiz. Bugün Libya'da Türk aşiretleri var. Sorun bilmez. CHP'nin geçmişini de bilmez. Libya'da ülkemizin ne yapmaya çalıştığını anlayamayan bir kişinin söyledikleri deryada damla bile değildir” şeklinde konuştu.

‘Türkiye 2019 yılında 24 milyon ton saman üretmiştir’

Kılıçdaroğlu’nun saman ithalatı eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu zatın zaten dönüp dolaşıp saman konusunu açması zihin çapıyla ilgili fikir vermeye yeterlidir. Kendisinin anlamayacağını bilsek de saman konusunu bu zatın zihin çapına uygun şekilde izah edelim. Türkiye 2019 yılında 24 milyon ton saman üretmiştir. Bunun bir bölümünü de ihraç etmiştir. Türkiye tarım ürünlerinde ithalatçı bir ülke değil net ihracatçı bir ülkedir. Tarım ürünleri ihracatı 3.8 milyar dolarken 2109'da 18 milyar dolara yükseldi. Türkiye dünyanın en önemli gıda ve üretici ihracatçılarından biridir.”

‘Terör örgütleriyle ittifak kuranlar için yolun sonu gözükmüştür’

Türkiye siyasetindeki ittifaklara ilişkin olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Siyasette ittifaklar vardır ve meşrudur. Ama bu işi gizli saklı, bölücü örgütün güdümünde yapanlar siyaset değil kirli ittifak yapar, mızrak çuvala sığmıyor. Bölücü terör örgütü güdümündeki partinin eş başkanı CHP'ye ittifak ilişkilerini alenileştirme çağrısı yaptı. Terör örgütüyle gizli saklı yol yürürsen gün gelir bunun bedelini senden isterler. Terör örgütleriyle ittifak kuranlar için yolun sonu gözükmüştür. Pek çok CHP belediyesinin yönetiminde terör örgütünün güdümündeki parti tarafından tayin edilmiş kişiler var.”

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.