Iğdır’da Bir Asker Şehit Oldu

Iğdır’da Bir Asker Şehit Oldu
İran sınırındaki karakola PKK’lilerce düzenlenen saldırıda bir asker şehit oldu; Iğdır Valiliği, iki askerin de yaralandığını açıkladı.

Tigris Haber- İran sınırındaki karakola PKK’lilerce düzenlenen saldırıda bir asker şehit oldu; Iğdır Valiliği, iki askerin de yaralandığını açıkladı.

Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı, İran sınırında bulunan Şehit Bülent Aydın Karakolu’na bu sabaha karşı roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı, bir asker şehit oldu, iki asker yaralandı.

Yaralı askerler Iğdır ve Aralık Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındı.

Iğdır Valiliği, saldırının, İran sınırından geçen PKK’lilerce düzenlendiğini, ardından çatışma çıktığını açıkladı. Bölgede operasyon başlatıldı.

Valilikten açıklama


Iğdır Valiliği, konuyla ilgili açıklamasında, saldırının bu sabah 02.30 sıralarında, Aralık ilçesi Emince köyü İran sınır hattı bölgesinde, yaya devriye görevi icra eden 10 kişilik Hudut Özel Harekat Komando koluna yönelik düzenlendiğini ifade etti.

Valilik, “sınır hattında bulunan modüler beton duvar üzerinden ülkemize sızan 8-10 kişi oldukları tahmin edilen bölücü mensuplarınca roketatar, el bombası ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını” açıkladı.

Açıklamada, olay yerinde sabah yapılan incelemede bir PKK’linin cesedinin bulunduğu, ikisinin de sınırın diğer tarafına taşındığının düşünüldüğü belirtildi.

Iğdır-İran sınırındaki saldırılar


İran sınırındaki aynı karakola 28 Kasım 2018 tarihinde de bir saldırı düzenlenmiş, roketli saldırıda bir asker bacağından yaralanmıştı.

Yine İran sınırındaki de Kurtömer Hudut Karakoluna Karakolu’na 1 Ocak 2019’da da saldırı düzenlenmiş, bir asker hafif yaralanmıştı.

25 Aralık’ta da Iğdır'ın Aralık ilçesinde “kobra-2” tipi zırhlı askeri aracın devrilmesi sonucu bir asker hayatını kaybetmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.