İhaleler adrese teslim değil, şeffaf yapılsın!

İhaleler adrese teslim değil, şeffaf yapılsın!
Kayapınar Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay yapılan Fen İşlerinin araç ihalesinin 3'ünce kez iptal olduğu ortaya çıktı. İhalenin 27 Ağustos tarihinde yeniden yapılacağı belirtildi.

TİGRİS HABER -  Adrese teslim ihalelerle gündeme gelen Kayapınar Belediyesi, yaklaşık 5 ay önce davetiye usulü ile araç kiralama ihalesi yaptı. Fen İşleri için yapılan ihalede usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle iptal edilmişti. Ancak Kayapınar kayyumu ve Kaymakamı Ünal Koç’un talimatı ile ihalede rekabet şartları oluşmadığı için iptal edildi.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Kayapınar Belediyesi yetkilileri, ihalenin kısa süre içinde yenileneceği bilgisini verdi. Yetkili, ihale tekliflerinin 27 Ağustos tarihinde sona ereceğini bildirdi.

İhaleler şeffaf yapılsın

Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaptığı tüm ihaleleri açık ve şeffaf bir şekilde canlı yayınla yaparken, kentteki diğer kurumların davetiye usulü ile ihaleleri yapması eleştiri konusu oluyor. Bu şekilde kamu milyonlarca lira zarara uğratılıyor.

Usulsüzlük yapılmıştı

Geçtiğimiz günlerde yapılan araç kiralama ihalesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Komisyon başkanı görevden alınmış, Park ve Bahçeler Müdürü ise açığa alınmıştı. Açığa alınan Park Bahçeler Müdürünün geçtiğimiz günlerde görevine döndüğü öğrenildi.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.