İHD Eş Genel Başkanı Keskin: Dün büyük bir hukuk garabeti yaşandı

İHD Eş Genel Başkanı Keskin: Dün büyük bir hukuk garabeti yaşandı
İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, HDP'li Abdullah Zeydan'ın tahliye kararının ardından yeniden tutuklanmasını, hukuk garabeti olarak niteledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, geçtiğimiz günlerde evi basılan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin’e dayanışma ziyaretinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri Oya Ersoy, Zeynel Özen, Ali Kenanoğlu ve Fatma Kurtulan geçtiğimiz günlerde polis tarafından evi basılan İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel başkanı Eren Keskin’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret, İHD İstanbul Şubesi’nde gerçekleşti. Eren Keskin’e ziyaret sırasında İHD Şube Başkanı Gülseren Yoleri eşlik etti.

"Eren Keskin’e yapılan tüm saldırılar hepimize yapıldı"

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Buldan, dayanışma ziyaretinde bulunmak istediklerini belirtti. Son zamanlarda başta Eren Keskin olmak üzere birçok kişi ve kesime yönelik linç girişimleri, cezalar, gözaltılar, tutuklamalar olduğuna dikkat çeken Buldan, “Bu bir konsepttir. Eren Keskin’in güçlü bir insan hakları savunucusu olduğunu biliyoruz. Hukuk, adalet ve kadın özgürlüğü için vermiş olduğu mücadelenin ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu da biliyoruz. Kendisine yapılan saldırı, hem kadın hem de insan hakları savunucusu kimliğine yapılmıştır. Sevgili Eren Keskin’e yapılan tüm bu saldırılar hepimize yapılmış sayılır” dedi.

"Bu ülkede kadın olmak, Kürt olmak, demokrat olmak, barışı savunmak zor"

Türkiye’de adaletin, hukukun ve demokrasinin olmadığını ifade eden Buldan, bütün bu saldırıların altında yaşanan gerçeklerin bu olduğunu dile getirdi. HDP eski Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında önce tahliye sonra tekrardan tutuklama kararı verilmesine de dikkat çeken Buldan, şunları söyledi: “Saraya bağlı savcılar tarafından bu karara itiraz edildi. Bu itiraz çerçevesinde Abdullah Zeydan’a bir kez daha ceza verildi. Tutukluluğunun devam edilmesi kararı alındı. Bugün ülkede bu duruma itiraz edenler, demokrasiyi ve barışı isteyenler her zaman cezalandırılıyor. Abdullah Zeydan da bunlardan biri oldu. Bu ülkede kadın olmak, Kürt olmak, demokrat olmak, barışı savunmak zor. Ama bizler zorları mücadele ede ede başaracağımıza inanıyoruz. O yüzden bütün bu zorları başarabilmek adına da güçlü bir mücadele yürütebileceğimizin sözünü veriyoruz. Bir kez daha sevgili Eren Keskin’e yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.”

"Serbest bırakıldım sevinemedim"

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Abdullah Zeydan’ın tahliye kararında "düşman hukukunun" devreye girdiğini belirterek, “Tekrar tutuklandı. Şunu hiç unutmamak gerekiyor; Kürdistan her zaman farklı bir hukukla yönetildi. Bugün de farkı bir hukukla yönetiliyor. Bu sömürge hukukudur. Ve Kürtler sömürgeciler ile emperyalistler arasında kalmış büyük bir savaş veriyor. Büyük acılar yaşanıyor. Bırakıldığım gün sevinmeye utandım. Serbest bırakıldım sevinemedim. Bir gün önce sevgili Selçuk Mızraklı ve diğer belediye başkanları tutuklandılar. Bu da yetmedi, elleri kelepçeli bir şekilde 10 saat Kayseri’ye sevk edildiler” ifadelerini kullandı. (Kaynak: MA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.