İHD: Öztürk Türkdoğan serbest bırakılsın

İHD: Öztürk Türkdoğan serbest bırakılsın
İHD Diyarbakır Şubesi’nden yapılan açıklamada, İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın derhal serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

TİGRİS HABER - İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’a yapılan gözaltına ilişkin açıklama yaptı. İHD Diyarbakır Şubesi’nde yapılan açıklama İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun okudu.

Toplantıya İHD Eş Genel Başkan Yardımcısı  Rehşan Bataray Saman ve İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun'un yanı sıra Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Diyarbakır Temsilcisi Murat Aba ile Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan katıldı.

Gözaltı kabul edilemez

Öztürk Türkdoğan, 19 Mart 2021 tarihinde polis tarafından evine düzenlenen baskın sonucu gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, “ Gözaltı işlemini takip eden derneğimiz üyesi avukatlara, kollukça dosyada gizlilik kararı olduğu ve bu nedenle avukat görüş yasağı getirildiği bilgisi verilmiştir. Bizler insan hakları savunucuları, her koşul altında ayrım gözetmeksizin insan haklarını savunur ve insan hakları ihlallerinin son bulması için mücadele ederiz. Faaliyet, açıklama ve söylemlerimiz, derneğimizin kuruluşu tarihi olan 1986 yılından bu yana hep bu fikriyatın bir tezahürü olarak gerçekleşmiştir. Bu nedenle de, ağırlıklı olarak 1990'lı yıllardan günümüze sözlü, fiziksel saldırı ve tehditlerine maruz kaldık. Bu süreçte pek çok yönetici ve üyemiz katledildi, pek çoğu da tutuklandı. Son dönemde İHD’nin ve hak savunucularına yönelik sistematik bir şekilde gelişen yargısal ve idari baskıların ardından, Eş Genel Başkanımızın da bugün gözaltı alınmış olması bu baskıların son halkası olup, hiç bir şekilde kabul edilemez” denildi.

Öztürk Türkdoğan serbest bırtakılmalı

İHD’nin tüm baskılara rağmen insan hakları mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğine vurgu yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Savunucuları Bildirgesi’nin tüm hükümlerine ve taraf olduğu uluslararası belgelere uygun bir şekilde insan hakları savunucularını korumakla yükümlü olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Derneğimizin faaliyetleri kapsamında ulusal ve uluslararası platformlarda, barış çalışmalarında yer alan aktif bir insan hakları hukukçusu olan Eş Genel Başkanımız Öztürk Türkdoğan'ın hukuka aykırı gözaltı işlemlerinin sonlandırılarak, derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.