İhsan Arslan'ın 'Aklımda Kalan' kitabı çıktı

İhsan Arslan'ın 'Aklımda Kalan' kitabı çıktı
Diyarbakır’da iki dönem milletvekilliği, 4 yıl Mazlum-Der Genel Başkanlığı yapan İhsan Arslan’ın ‘Aklımda Kalan’ kitabı çıktı.

TİGRİS HABER - Nüfus kaydındaki adıyla M. İhsan Arslan Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden. Ankara Dil Tarih mezunu. Mezuniyetinden sonra kısa süreli edebiyat öğretmenliğine erken noktayı koyup iş dünyasına atılmış. 1980’li yıllarda kurduğu dış ticaret şirketi ile uluslararası alanda giderek büyüyen işler yapmış bir iş insanı.

Ama iş insanı olması bir başka kimliğini ihmal etmesini hiç mi hiç beraberinde getirmemiş. Çeşitli gazete ve dergilerde yazılar yazmayı sürdürmüş. Öyle ki medyada kimi yayın organlarının sadece yazarlığını değil, sorumluluğunu da üstlenince iş insanı kimliğinin yanında sarı basın kartı sahibi gazeteci kimliğinin de sahibi olmuş. 1991’de İnsan Hakları alanında daha sonraki yıllarda da önemli işler yapacak olan Mazlum-Der’in kuruculuğunu ve dört yıl da genel başkanlığını yapmış.

İki dönem Diyarbakır milletvekilliği yapmış. 1995 yılında kurduğu kendi adıyla anılan MİA-Mehmet İhsan Arslan Vakfı halen faaliyetlerini sürdüren önemli insani çabaların altına imzasının atıldığı bir vakıftır. İhsan Arslan, Ana dili Kürtçe ve Türkçe’nin yanında orta derecede Arapça ve Farsça’ya vakıftır.

İhsan Arslan yakın günlerde; doğumundan bu yana yetmiş iki yıllık hayatının izini sürerek gazeteci Ayşe Karabat ile birlikte çalışarak 1.050 sayfadan oluşan iki ciltlik ve adı da “aklımda kalan” olan otobiyografik anı kitabıyla entelektüel dünyaya merhaba dedi. Aklımda Kalan’ın ilk cildi İhsan Arslan’ın çocukluktan başlayıp bugüne kadar bütün yaşam serüveninin izi ile birlikte adeta İhsan Arslan’ın dünyasını okura sunuyor.

İkinci cilt ise daha çok entelektüel yazı dünyası ve bu alana dair birikiminin derli toplu bir külliyatı. Kapı Yayınları “Hatırat Kitaplığı” dizisi başlığı altında Gazeteci Ayşe Karabat’ın yayına hazırlayıcığıyla “Aklımda Kalan”ı geçtiğimiz günlerde okurları ve meraklısıyla buluşturdu.

Diyarbakır eski vekillerinden Sayın M. İhsan Arslan’ı bu emeğinden, çabasından dolayı Tigris Haber ailesi olarak kutluyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.