İki kardeşin öldüğü panzer davasında itiraza ret

İki kardeşin öldüğü panzer davasında itiraza ret
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 3 Mayıs 2017’de evlerine giren panzerin altında ezilerek yaşamını yitiren 7 yaşındaki Muhammed ve 6 yaşındaki Furkan Yıldırım kardeşlerin ölümüne ilişkin davada verilen karara yapılan itiraz reddedildi.

TİGRİS HABER - İstinaf mahkemesi, iki kardeşin ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polis Ö. Y.’ye verilen 19 bin TL’lik para cezası ve onu görevlendiren amiri M. M. hakkındaki beraat kararını ‘kanuna uygun’ bulundu. Geçen yılın haziran ayında karara bağlanan davada Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, panzer sürücüsü Ö. Y. hakkında ‘taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanması’ suçlamasıyla verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasını 19 bin TL para cezasına çevirdi. Mahkeme, polis amiri Murat Maden hakkında ise beraat kararı verdi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Yıldırım Ailesi avukatları, dosya savcısı ve Ö.Y.’nin avukatları, kararın bozulması talebiyle Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 16’ncı Ceza Dairesi, yapılan itirazları esastan reddetti. Mahkemenin ret kararında, sanıkların ifadeleri hatırlatılarak yerel mahkemenin verdiği kararın ‘kanuna uygun’ olduğu savunuldu.

Yargıtay’a taşınacak

Yıldırım kardeşlerin aile avukatlarının, sanık Ö.Y.’nin ‘olası kastla öldürme’ suçlamasıyla cezalandırılması talebi de reddedildi. Kararda, diğer sanık M.M. hakkında verilen beraat kararının da ‘hukuka uygun’ olduğunu iddia edildi. Yıldırım Ailesi’nin avukatlarından Rojhat Dilsiz, bu durumun kabul edilemeyeceğine dikkat çekerek dosyayı Yargıtay’a taşıyacaklarını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.