İki köyde karantina kaldırıldı

İki köyde karantina kaldırıldı
Mardin Derik'e bağlı kırsal Kovalı (Endewl) Mahallesi ile Kars’ın Digor ilçesine bağlı Türkmeşen köyündeki karantina kaldırıldı.

Mardin'in Derik ilçesine bağlı kırsal Kovalı (Endewl) Mahallesi’nde 8 Nisan’da koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle başlayan karantina uygulaması sona erdi. Mahallede koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 8 Nisan günü başlatılan karantina uygulaması dün akşam alınan ikinci kararla sona erdirildi. Mahalleye bağlı Tepecik (Heramîye) mezrasındaki karantina uygulamasının bir süre daha devam edeceği öğrenildi.

Yetkililer tarafından köy muhtarına bilgi verilirken, karantinanın sona erdiği mahallede kurulan kontrol noktasının da mezraya kaydırıldığı belirtildi.

3 KİŞİ TABURCU OLDU

Kovalı mahallesi ve bağlı Tepecik mezrasında 15 kişi çeşitli hastanelerde karantina altında tutulurken, durumlarının da iyiye gittiği öğrenildi. Yoğun bakımda tutulan bir yurttaşın yoğun bakımdan çıktığı öğrenilirken, Kovid-19 nedeniyle geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Nurettin (Newroz) Çınar’ın hastanede karantina altında tutulan 3 kişilik ailesinin de taburcu edildiği öğrenildi.

KARANTİNA 7 MAHALLEDE SÜRÜYOR

Mardin’de farklı tarihlerde karantina altına alınan Kızıltepe'nin Eymirli (Tibyad), Artuklu’nun Ahmetli (Qesra Ehmed), Yardere (Qurdîsê) ve Bağlıca (Gundê Bernîşt), Derik'in Tepecik (Heramiyê) Mezrası, Mazıdağı'nda Gümüşyuva (Dera Metîna) ve Savur'un Yeşilalan (Barman) mahallelerindeki karantina uygulaması sürüyor.

KARS’TA BİR KÖYDE KARANTİNA SON BULDU

Kars’ta da Kovid-19 salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Digor ilçesine bağlı Türkmeşen köyündeki karantina kaldırıldı.

Kars Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında; Digor İlçesi Türkmeşen köyünde uygulanmakta olan karantinanın 25 Nisan 2020 Cumartesi günü saat 00.01 itibariyle kaldırılması kararlaştırılmıştır” denildi.

Kentte Selim ilçesine bağlı Gelinalan kmöyü ve Kağızman ilçesi Akyayla köyündeki karantina devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.