İki roman, iki yazar buluşuyor

İki roman, iki yazar buluşuyor
Siverekli yazarlar Kemal Siyahhan ve Rıfat Mertoğlu Öteki Yayınevi etiketiyle önümüzdeki hafta raflardaki yerlerini alacak olan yeni romanlarını “Zaman Bulanık Bir Nehirdi” isimli bir etkinlikle okuyucuyla buluşturacaklar. Etkinliğe sanatçı Nilüfer Akbal da konuk sanatçı olarak renk katacak.

Tigris Haber - SANDIKTAKİ BABAM

iki-yazar-(1).jpeg

Kemal siyahhan, Kenger, Sanrı ve Gerçek, Yalnız Mor, Bermal, Roza’nın Gözleri, Mülteci isimli romanlarından sonra yeni romanı “Sandıktaki Babam”da dağılmak üzere olan bir ailenin çalkantılı, sancılı ilişkilerine ayna tutuyor. Yıllar önce memleketi Siverek’ten ayrılıp İstanbul’a yerleşmiş ve burada zengin olup evlenen, çocukları olan bir babanın iflasın eşiğine gelmesiyle parçalanmakla yüz yüze gelmiş ailesiyle, oğluyla ilişkisini anlatıyor. Köklerinden kopmuş çocukların günün birinde akrabalarını merak etmesi ve onların izlerini sürmesiyle merak unsurunu beraberinde getiren roman, insan sevgisi, dostluk, akrabalık ile para ilişkilerine farklı açılardan bakıyor. Roman Öteki Yayınevi’nden çıkıyor.

iki-yazar-(3).jpeg

 DEDEMİN AYAKKABILARI

Rıfat Mertoğlu ise, Taşın ve Aşkın Ezgisi, Sabahın Eşiğidir Gözlerin, Ağıtsız Kadınlar, Tille’nin Gelini ve Kayıp Aşklar Mevsimi isimli kitaplarından sonra Öteki Yayınevi etiketiyle yayınlanan “Dedemin Ayakkabıları”nda yine kendi coğrafyasına, yine Fırat vadisine, orada yaşanan acılara, ölümlere, kan davalarına, eşkıyalara, şeyh ve sofilere, çerçilere zamanın bulanık sularında kaybolan yaşanmışlıklara götürüyor, Ermeniler, Kürtler ve Zazaların diyarına konuk ediyor okuyucularını. Onlara farklı, derin, mavi gökyüzlü bir vadiden ulaşmak istiyor. Zaman gibi bulanık akan bir nehrin içinden, nar bahçelerinden, eşkıya mağaralarından selam gönderiyor.

 İki yazarın romanlarını tanıtacakları etkinlikte, romanla ilgili sahne performansı sergilenecek ve değerli sanatçı Nilüfer Akbal da sazıyla, sözüyle, şarkılarıyla yazarlara destek olacak.

Ülkemizin genel anlamda sıkıntılı günler yaşadığı bugünlerde kitap kokusu, şiir ve şarkı nefes aldıracak katılımcılara. 28 Nisan Pazar günü saat 15.00’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşecek etkinliğe tüm kitapsever halkımız davetlidir.

Mümin Ağcakaya / Özel

iki-yazar-(4).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.