“İktidar halkın efendisi olmaya odaklanmıştır"

“İktidar halkın efendisi olmaya odaklanmıştır"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, iktidar partisinin "halkın hizmetkarı değil, efendisi olmaya" odaklandığını savundu.

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu yazılı açıklamasında, iktidarın, "halkın umutlarını sömürmek" dışında elinde hiçbir koz kalmadığını ileri sürdü.  AK Parti için "yolun sonunun" göründüğünü de iddia eden Tanrıkulu, iktidarın en büyük günahlarından birinin de vatandaşları etnik kimliklerine, siyasi eğilimlerine ve inançlarına göre ayrıştırması ve nefret söylemini yaygınlaştırması olduğunu savundu.

"Eğer bu ülkede ayrımcılık ve nefret suçundan dolayı yargılanacak birileri varsa, bunların en başında Recep Tayyip Erdoğan gelir" görüşünü öne süren Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Toplumları bir arada tutan en büyük mekanizma, adalettir. Fakat AKP iktidarı bu mekanizmayı da yerle bir etmiştir. Yargıyı kendi emellerine alet etmişlerdir. Bakın, rüşvete bulaşmış ve istifa etmiş 4 bakanla ilgili fezlekeler, TBMM seçim tatiline girdikten hemen sonra Meclis'e gönderiliyor. Bu güdümlü yargı değildir de nedir. Eğer siz adaletin terazisiyle oynarsanız, toplumun birliğine de müdahale etmiş oluyorsunuz. AKP tam da bunu yapmıştır. Toplumun adalete olan inancının altına dinamit koymuşlardır. Çıkıp diyorlar ki, 'biz halkın hizmetkarıyız.' En büyük yalanları budur. Bu iktidar halkın hizmetkarı değil, halkın efendisi olmaya odaklanmıştır. Halkı kendilerine hizmet etmeye zorlamaya da devam ediyorlar. Melih Gökçek'in 'bana oy verene hizmet götürürüm' demesi, 'benim hizmetkarım olmak zorundasınız' demenin başka bir ifadesidir. Bu halk sizin ne hizmetçinizdir ne de şamar oğlanınızdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.