İlçelerde kitap okuma oranları artırılacak

İlçelerde kitap okuma oranları artırılacak
l Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, Hazro, Silvan, Ergani, Çüngüş ve Çermik İlçe Halk Kütüphanelerini ziyaret etti.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - İİlçe Halk Kütüphanesi Müdürleri ile yapılan toplantılarda, ilçelerdeki kitap okuma oranlarının artırılması amacıyla kütüphane tanıtımlarına ağırlık verilmesi talimatı verdi.

ilcelerde-kitap-okuma-artirma-1.jpeg

Okuma-yazmanın artmasıyla birlikte merkez ilçelerde kitap okuma oranlarının da yükseldiği Diyarbakır’da, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ilçe kütüphanelerinde de kitap okuma oranlarını artırmak amacıyla harekete geçti.

ilcelerde-kitap-okuma-artirma-2.jpeg

Bu amaçla Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, beraberindeki bir heyet ile birlikte Hazro, Silvan, Ergani, Çüngüş ve Çermik İlçe Halk Kütüphanelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında kütüphane müdürleri ile yapılan toplantıda, kütüphanelerin mevcut durumdan daha iyi bir duruma getirmek amacıyla istişarelerde bulunuldu. Toplantıda ayrıca Kütüphanelerin Kütüphane Otomasyon (KOHA) sistemine kayıtlı okuyucu ile ödünç verilen kitap sayılarını daha da artırmak amacıyla kütüphane personelin ilçelerdeki okullarda kütüphane tanıtımını yapılması gerektiğini yönünde karar alındı.

ilcelerde-kitap-okuma-artirma-3.jpeg

Kitap okuma oranları artırılmalı

İl Kültür Müdürü Genç, daha sonra ilçe kaymakamlarını da ziyaret etti. Genç, kaymakamlarla yapılan görüşmelerde, ilçelerdeki kitap okuma oranlarını ülkenin ortalamasının üzerine çıkarmak için istişarelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.