İletişim Başkanlığı Sözleşmeli personel alacak... İşte Detaylar!

İletişim Başkanlığı Sözleşmeli personel alacak... İşte Detaylar!
İletişim Başkanlığı 10 Sözleşmeli personel alacak başvuru şartları ve detaylar bu yazımızda!

GENEL AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı merkez teşkilatında boş bulunan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 4/B maddesi kapsamındaki sözleşmeli personel pozisyonlarına 28/06/1978 tarihli ve 16330 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" çerçevesinde,

Başkanlıkça yapılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre;

İletişim faaliyetlerinde, tanıtma, basın, enformasyon, kamu diplomasisi ve özellikle tercüme hizmetlerinde çalıştırılmak üzere İngilizce (4), Fransızca (1), İspanyolca (1), Arapça (1),

Bulgarca (1), Ermenice (1), İbranice (1) dillerinde toplam 10 (on) adet Mütercim-Tercüman pozisyonunda istihdam edilmek amacıyla aşağıda belirtilen niteliklere haiz sözleşmeli personel alınacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Mütercim-Tercüman pozisyonu (10 adet) için aranan şartlar:

Yabancı dil belgesinin sınava müracaatların bitiş tarihi itibariyle son 5 yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6 ve 7’nci bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

Erkek adaylar için, askerlik hizmetini yapmış veya tecilli/muaf olmak,

Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış, 40 yaşını doldurmamış olmak,

) Adaylar en fazla bir pozisyon için başvuru yapabilecektir. Birden fazla pozisyona başvuru yapanların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Adaylar İletişim Başkanlığı tarafından yayımlanan İletişim Personeli ve Mütercim Tercüman alımı ilanlarından sadece birine başvuru yapabilecektir. Birden fazla ilana başvuru yapanların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Herhangi bir sözleşmeli pozisyonda görev yapmakta iken Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın Ek 1’inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin feshi tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirilmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Adaylar başvurularını 10-25 Ocak 2024 tarihleri arasında https://basvuru.iletisim.gov.tradresinden yapabileceklerdir. Şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Yazılı ve sözlü sınav İletişim Başkanlığında (Kızılırmak Mahallesi Mevlana Bulvarı No:144 Çankaya/ANKARA) gerçekleştirilecek olup sınav tarihi ve saati başvuruların tamamlanmasından sonra gerekli incelemelerin yapılmasını müteakiben Başkanlığımız resmi web sayfasında ilan edilecektir.

Başvuru evrakındaki yanlışlık ve noksanlıklar ile eksik belgelerden başvuru sahibi sorumlu olup süresi içerisinde tamamlanmayan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir.

Adayların sınav başvurusu esnasında beyan etmesi gereken bilgi ve belgeler aşağıda yer almaktadır:

  1. Mezuniyet belgesi
  2. KPSS puanı ve belgesi (Sadece İngilizce diline başvuranlar için)
  3. Yabancı dil puanı ve belgesi
  4. Erkek adaylar için askerlik durum belgesi
  5. Adli sicil kaydı
  6. Kimlik belgesi (ön ve arka yüzü) /Pasaport

*Başvuru sırasında yüklenecek tüm belgeler pdf. ya da jpeg. formatında yüklenmelidir.*

Yurt dışındaki veya yurt içindeki öğretim kurumlarından mezun olup bu ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların denklik gösterir belgelerini veya sınav başvuru kriterleri ile ilgili diğer belgelerini başvuru sırasında pdf. ya da jpeg. formatında "Diğer Belgeleriniz" alanına yüklemeleri gerekmektedir.

Yabancı dil belgelerinin denkliği hususunda ÖSYM Başkanlığının 06/04/2021 tarihli Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Yönergesi ve 24/10/2023 tarihli Eşdeğerlik Tablosu esas alınacaktır. Yabancı dil belgesinin sınava müracaatların bitiş tarihi itibarı ile son 5 (beş) yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir.

Yabancı uyruklular için;

  1. Pasaportunun fotokopisi ile işlem görmüş sayfalarının fotokopilerini,
  2. Kimlik kartı örneğini (Arkalı önlü fotokopisi tek dosya olarak) sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve bu ilanda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından, istenilen belgelerin başvuru aşamasında sisteme yüklenmesinden başvuruda bulunan adaylar sorumludur. Bu hususlara riayet etmeyen adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır.

Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.​​​​​​​

Başvuru sahiplerinin sınav öncesi ve işe alım sırasında yapılacak kontrollerde gerçeğe aykırı bilgi ve belge verdiği ya da beyanda bulunduğunun tespit edilmesi halinde başvurusu iptal edilmiş sayılır ve başvuru sahibi sınavlarda başarılı olsa dahi bu nedenle herhangi bir hak talebinde bulunamaz. Bu şekilde yapılan başvurularda ilgili şahıs hakkında yasal işlem başlatma hakkını İletişim Başkanlığı saklı tutar.

Başkanlık zorunlu hallerde başvuru/sınav takviminde ve ilan detaylarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

SINAV VE SONUÇLARIN İLANI

Müracaat şartlarını taşıyan adaylar başvurularını takiben:

İngilizce ve Fransızca dilleri için başvuran adaylar aldıkları KPSS puanına göre,

  1. İspanyolca, Arapça, Bulgarca, Ermenice dilleri için başvuran adaylar ise yabancı dil puanına göre en yüksek puan alan adaydan başlanarak sıralanacaktır. Sıralama sonucunda her bir bölüm için belirlenen pozisyon sayısının "10 (on)" katı kadar aday Başkanlıkça yapılacak olan "yazılı yarışma" sınava davet edilecektir. Son sıradaki aday ile aynı puana sahip olanlar da "yazılı yarışma" sınavına alınacaktır.
  2. İbranice dili için ilanda belirtilen başvuru şartlarını taşıyan adaylar Başkanlıkça yapılacak olan değerlendirme sonucunda yazılı yarışma sınavına davet edilecektir.

Yazılı Sınav üç bölümden oluşmaktadır:

  • Türkçeden Yabancı Dile Çeviri Sınavı: Mesleki yabancı dil bilgisini ölçmek amacıyla iletişim, basın-yayın, kamu diplomasisi ve Başkanlığın uygun gördüğü alanlarda metin çevirisi yaptırılacaktır (1 saat).

  • Yabancı Dilden Türkçeye Çeviri Sınavı: Mesleki yabancı dil bilgisini ölçmek amacıyla iletişim, basın-yayın, kamu diplomasisi ve Başkanlığın uygun gördüğü alanlarda metin çevirisi yaptırılacaktır (1 saat).
  • Kompozisyon Sınavı: Mesleki yeterliliklerini ölçmek amacıyla güncel gelişmeler veya Başkanlığın görev alanına ilişkin olarak verilecek bir konu başlığı çerçevesinde ilgili yabancı dilde kompozisyon yazdırılacaktır (1 saat).

İletişim Başkanlığı tarafından yapılacak olan ve üç bölümden oluşan yazılı sınavın her bir oturumundan 70 (yetmiş) puan alarak başarılı olan adaylardan ortalama puan sırası esas alınmak suretiyle her bir bölümde ilana çıkılan pozisyon adedinin 4 (dört) katına kadar aday sözlü (mülakat) sınavına katılmaya hak kazanacaktır.

Sözlü (Mülakat) Sınavı:

Yazılı ve sözlü ifade yeteneğini, teknik olarak yeterli kelime bilgisi ve çeviri becerisini, ilgili dilde ve Türkçede genel kültür ve genel yeteneğini, bir konuyu kavrayıp özetlemeyi, muhakeme gücünü, özgüveni, liyakati, temsil kabiliyetini, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığını ölçer nitelikte olacaktır.

​​​​​​​Sözlü sınavdan (70) yetmiş puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. Başarı sıralaması sözlü sınav puanı esas alınarak yapılacaktır. Sözlü sınav puanlarının eşit olması halinde sırasıyla KPSS/yabancı dil puanı yüksek olana, mezuniyet tarihi önce olana, yaşça büyük olana, KPSS/yabancı dil puanı yeni olana öncelik verilecektir.

​​​​​​​Başarılı olanlardan ilan edilen kadro sayısı kadar asıl olacak, ayrıca sözlü (mülakat) sınav sonucunda başarılı olanlardan, ilgili alanlarda Başkanlıkça gerekli görülen miktarda yedek belirlenecektir.

​​​​​​​Yazılı ve sözlü (mülakat) sınav sonucunda herhangi bir dilden yeterli aday alınamaması halinde, eksik kalan pozisyon Başkanlıkça uygun görülecek diğer dillerden karşılanacaktır.

​​​​​​​Yazılı ve sözlü (mülakat) sınav sonuçları ile bu sınavlara ilişkin tüm bildirimler https://www.iletisim.gov.tr web adresinden ilan edilecektir. Bu ilan tebliğ mahiyetinde olacağından, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

ATAMA VE GÖREVE BAŞLAMA

Yerleştirilmeye hak kazanan adaylardan istenecek belgeler Başkanlığımız https://www.iletisim.gov.tr web sayfasında yayınlanacaktır. Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü (mülakat) sınavdan sonra başarılı bulunduğu ilan edilen adayların ilan tarihinden itibaren 15 (on beş) gün içinde istenecek olan belgelerin aslını tamamlamak suretiyle Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Belgelerin tesliminin ardından atama yapılır, atamanın adaylara yazılı olarak bildirilmesine müteakip 15 (on beş) gün içinde aday görevine başlamak zorundadır.

Yabancı uyruklular 27/02/2003 tarihli ve 4817 sayılı "Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun" gereğince izin alındıktan sonra göreve başlatılacaktır.

7315 Sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu gereğince arşiv araştırması sonucuna göre (sonucun olumlu olması halinde) adayların ataması yapılacaktır.

Asil listede yer alanlardan atama işlemlerinin yapılması için kendilerine bildirilen sürede geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların atama işlemleri yapılmayacaktır.

Atama yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde mazeretsiz olarak başvurmayan veya ataması yapıldığı halde süresi içinde göreve mazeretsiz başlamayan adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz.

Kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmayanlar, atama işleminden feragat edenler, atamaları iptal edilenler ile alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması üzerine ataması yapılmayanların yerlerine, yedek listedeki adaylar sırası ile ve aynı esaslara göre atanacaktır.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunan adaylar ile pozisyonlar için istenilen genel şartlardan ve aranılan niteliklerden bir veya birkaçını taşımadığı sonradan anlaşılan adaylar atanmaya hak kazanmış olsalar dahi başvuruları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, ataması yapılmış olanların ise atamaları ve sözleşmeleri iptal edilerek kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir. Ayrıca bu adaylar hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

POZİSYON UNVANI

BOŞ POZİSYON ADEDİ

KPSS YILI VE PUAN TÜRÜ

YABANCI DİLİ

YABANCI DİL PUANI

ARANAN NİTELİKLER

MÜTERCİM- TERCÜMAN

4

2022-2023

KPSS P3

(En az 70 puan )

İNGİLİZCE

En az A düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil belgesine veya bu seviyede bildiğine ilişkin uluslararası geçerliliği bulunan bir dil belgesine sahip olmak

Yükseköğretim

kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Kültürü, Çeviri Bilimi (İngilizce), İngiliz Dil Bilimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngiliz ve Rus Dilleri ve Edebiyatları, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, İngilizce Öğretmenliği, İngilizce- Fransızca Mütercim ve Tercümanlık, İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat, Rus ve İngiliz Dilleri ve Edebiyatları, bölümlerinin birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim

kurumlarından mezun olmak

MÜTERCİM- TERCÜMAN

1

2022-2023

KPSS P3

(En az 60 puan )

FRANSIZCA

En az A düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil belgesine veya bu seviyede bildiğine ilişkin uluslararası geçerliliği bulunan bir dil belgesine sahip olmak

Yükseköğretim

kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Fransızca mütercim ve tercümanlık, Fransızca öğretmenliği, İngilizce ve Fransızca Mütercim tercümanlık bölümlerinin birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun

olmak

MÜTERCİM- TERCÜMAN

1

-

İSPANYOLCA

En az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil belgesine veya bu seviyede bildiğine ilişkin uluslararası geçerliliği bulunan bir dil belgesine sahip olmak

En az lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak

MÜTERCİM- TERCÜMAN

1

-

ARAPÇA

En az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil belgesine veya bu seviyede bildiğine ilişkin uluslararası geçerliliği bulunan bir dil belgesine sahip olmak

En az lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak

MÜTERCİM- TERCÜMAN

1

-

BULGARCA

En az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil belgesine veya bu seviyede bildiğine ilişkin uluslararası geçerliliği bulunan bir dil belgesine sahip olmak veya anadili Bulgarca olduğuna dair yazılı beyanda bulunmak veya Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Bulgar Dili ve Edebiyatı, Bulgarca Mütercim ve Tercümanlık

bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından

mezun olmak

En az lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak

MÜTERCİM- TERCÜMAN

1

-

ERMENİCE

En az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil belgesine veya bu seviyede bildiğine ilişkin uluslararası geçerliliği bulunan bir dil belgesine sahip olmak veya anadili Ermenice olduğuna dair yazılı beyanda bulunmak veya Yükseköğretim

kurumlarının lisans

En az lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak,

düzeyinde eğitim veren Ermeni Dili ve Kültürü bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak

MÜTERCİM- TERCÜMAN

1

-

İBRANİCE

Anadili İbranice olduğuna dair yazılı beyanda bulunmak veya Yükseköğretim

kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren İbrani Dili ve Kültürü bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak veya bu dili

iyi seviyede bildiğine dair yazılı beyanda bulunmak

En az lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak,

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.