İlişkilerde Normal Görünen Toksik Davranışlar

İlişkilerde Normal Görünen Toksik Davranışlar
 Özel Haber
Belki de Huzursuzluğumuzun nedeni ilişkimizdeki bazı davranışlardır. Bu davranışları fark etmemiz zaman alabilir. Peki, nedir bu toksik davranışlar, nasıl fark edebiliriz?

TİGRİS HABER - İlişkilerde normal görünen ancak aslında toksik olan davranışların çoğunun farkında bile değiliz. Çoğu kişi nefes alamıyorum, sürekli huzursuzum gibi şikâyetlerde bulunur ancak sebebinin farkında değildir. Belki de huzursuzluğumuzun nedeni ilişkimizdeki bazı davranışlardır. Bu davranışları fark etmemiz zaman alabilir. Peki, nedir bu toksik davranışlar, nasıl fark edebiliriz?

Normal görünen ancak toksik olan 5 davranışı sizler için yazdık.

  1. İstek ve ihtiyaçların görmezden gelinmesi: Partnerin istek ve ihtiyaçlarına değer verilmemesi, önemsenmemesi ve göz ardı edilmesi, ilişkide toksik bir davranıştır. Bu durum, partnerin kendini değersiz ve önemsiz hissetmesine neden olur.
  2. Empati eksikliği: Partnerin duygularını anlama ve hissetme yeteneğinin olmaması, ilişkide toksik davranışlardan biri. Bu durum, partnerin duygusal ihtiyaçlarının karşılanmaması ve anlaşılmamasına neden olabilir.
  3. Sınır ihlali: Partnerin kişisel sınırlarını ihlal etmesi, bu durum; partnerin mahremiyetinin ihlal edilmesi ve özgürlüğünün kısıtlanmasına, partnerin kendisini tutsakmış gibi hissetmesine neden olur.
  4. Yalan söyleme ve aldatma: Partnere yalan söylenmesi ve aldatılması, güvenin sarsılması ve ilişkinin temelinin çökmesine neden olabilir.
  5. Kontrolcülük: Partnerin hayatını kontrol altına alma girişimleri, partnerin özgürlüğünün kısıtlanmasına ve baskı altında hissetmesine neden olur.

Bu davranışlar, ilişkide genellikle gerginlik ve çatışmaya neden olur. Partnerler arasındaki güveni ve saygıyı zedeler. Hatta ilişkiyi sonlandırabilir.

İlişkinizde bu davranışlardan birini gözlemliyorsanız, Partnerinizle bu davranışın nedenini sorun ve bu davranışın size neler hissettirdiğini konuşun. Partnerinizin davranışını değiştirmesi için onu yönlendirebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.