İlişkilerde Sınırlarımızı Korumanın 5 Yolu

İlişkilerde Sınırlarımızı Korumanın 5 Yolu
 Özel Haber
İlişkilerinizde sınırları koruyamadığınızı gösteren 5 işaret

TİGRİS HABER - Çoğumuz ilişkilerimizde yıpranan tarafın biz olduğundan şikayet ederiz. Ancak buna biz izin veriyoruz, ilişkilerimizde sınırlarımızı koruduğumuz zaman kimse bizi üzemez veya yıpratamaz. İlişkilerde sınırlar, kişinin kendi ihtiyaçlarını ve isteklerini korumasına, kendini güvende hissetmesine ve sağlıklı ilişkiler geliştirmesine yardımcı olur. Sınırları koruyamamak ise birçok soruna yol açabilir ve bizi yıpratabilir.

İlişkilerinizde sınırları koruyamadığınızı gösteren 5 işaret:

  1. Duygularınızı ifade etmekte zorlanıyorsanız bu sizin sınırlarınızı korumada zorlandığınızın bir işareti olabilir. Örneğin, bir arkadaşınızın sizi kötü hissettiren bir şey söylediğinde, ona karşı duygularınızı ifade etmekte zorlanıyorsanız bu sizin onunla olan sınırlarınızı korumakta zorlandığınızı gösterir.
  2. Başkasının ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarınızdan öncelik görüyorsanız bu da sizin sınırlarınızı koruyamadığınızın bir işareti. Örneğin, sürekli olarak başkalarının isteklerini yerine getirmek için kendinizi feda ediyor ve kendi ihtiyaçlarınızı ikinci plana atıyorsanız bu sizin sınırlarınızı korumakta zorlandığınızı gösterir.
  3. Kendinizi değersiz veya önemsiz hissediyorsanız, bu da sizin sınırlarınızı koruyamadığınızı gösterir. Örneğin, başkalarının sizi sert bir şekilde eleştirmelerine izin veriyorsanız veya onların sizi aşağılamasına tahammül ediyorsanız bu sizin sınırlarınızı korumakta zorlandığınızı gösterir.
  4. Duygusal olarak tükenmiş hissediyorsanız bu da sizin sınırlarınızı koruyamamanızdan kaynaklı olabilir. Örneğin, sürekli olarak başkalarının sorunlarını dinliyor ve onlara destek oluyorsanız ancak kendi duygularınızı ifade etmenize veya ihtiyaçlarınıza odaklanmanıza izin verilmiyorsa bu, sizin sınırlarınızı korumakta zorlandığınızı gösterir.
  5. Sağlıklı olmayan ilişkilere çekiliyorsanız bu da sizin sınırlarınızı koruyamadığınızdan dolayı olabilir. Örneğin, sürekli olarak kendinizi ait olmadığınızı hissettiğiniz veya kontrolcü bir ilişki içinde buluyorsanız bu sizin sınırlarınızı korumakta zorlandığınızı gösterir.

Eğer bu işaretlerden herhangi birini kendinizde görüyorsanız, sınırlarınızı korumak için bazı adımlar atabilirsiniz.

  • İhtiyaçlarınız ve istekleriniz konusunda net olun. Ne istediğinizi ve ne istemediğinizi bilmeniz, sınırlarınızı korumanıza yardımcı olacaktır.
  • Duygularınızı ifade etmekten korkmayın. Duygularınızı ifade etmek, sınırlarınızı korumanın önemli bir parçasıdır.
  • Kendi ihtiyaçlarınızı başkalarının ihtiyaçlarının önünde tutun. Kendi ihtiyaçlarınızı görmezden gelirseniz sınırlarınızı korumakta zorlanırsınız.
  • Hayır demeyi öğrenin. Sizi rahatsız edecek veya size herhangi bir mutluluk getirmeyecek isteklere hayır demeyi öğrenin.

Sınırlarınızı korumak, sağlıklı ve mutlu ilişkiler geliştirmek için önemli bir adımdır. Bu işaretlerden herhangi birini kendinizde görüyorsanız, sınırlarınızı korumak için adımlar atabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum