İlk defa Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

İlk defa Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.
DİYARBAKIR (Tigris Haber) - Diyarbakır'a gelen Başbakan Erdoğan, ilk ziyaretini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne yaptı.

Haber-foto: Haci GÜNEŞ

Sabahın erken saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan çok sayıda yurttaş Kürdistan bayrağını ve Mesut Barzani’nin posterini açarak sevgi gösterileri yaptı. Saat 12.00’de Recep Tayip Erdoğan ve beraberindeki heyet İlk defa BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

foto.jpg

Erdoğan'ı Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yanı sıra DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Hakkâri Milletvekili Esat Canan ve Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş karşıladı. Erdoğan yaklaşık 35 dakika görüşme yaptıktan sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde ayrıldı. Erdoğan ve beraberindeki heyet ayrıldıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve DTK Eş Başkanı Ahmet Türk basına kısa bir açıklama yaptı. Baydemir yaptığı açıklamada Erdoğan ile olumlu bir görüşme yaptığını ve kakalaştığını söyleyerek “Daha önce gelseydiniz sizden projeler koparırdım. ve ‘Dicle Vadisi’ projesi ile ilgili olumlu görüşme yaptıkı”dedi.

Beydemir’den sonra konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ise Erdoğan ile görüşmenin olumlu geçtiğini ve Erdoğan’a Kürtlerin bir halk olduğunu ve hakların kendi hakları gibi korunması gerektiğini aktardığını söyledi.

erdo.jpg

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.