İlk kazma Jiber’den

İlk kazma Jiber’den
Diyarbakır'da istihdama büyük katkı sunması beklenen Tekstil ihtisas OSB'de JİBER Tekstil 32 bin metrekarelik üretim alanı için ilk kazıya başladı.

Ali Abbas Yılmaz/Özel

Tigris Haber- Tigris Habere konuşan Jiber Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Oğurlu, hava koşullarından dolayı bir ay gecikmeyle başlayan çalışmaları önümüzdeki yılın başında tamamlayacaklarını ve üretime geçebileceklerini söyledi.

Jiber Tekstil OSB'ye ilk kazmayı vurdu

Yaklaşık 10 bin kişiyi istihdam etmesi planlanan Tekstil ihtisas OSB'de JİBER Tekstil ilk kazıya başladı. Jiber Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Oğurlu, projede emeği geçen bütün kurumlara teşekkür etti. Oğurlu, Tekstil OSB'de üretime dönük olarak başlatılan inşaat çalışmaları için "Ülkemize, bölgemize özelde de ilimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

jiber-os-(6).jpg

'İstihdamımızı 700'ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz'

Hava koşullarından dolayı çalışmaların bir aylık bir gecikmeyle başladığını ifade eden Oğurlu, Tekstil OSB'de 10 bini aşkın kişinin istihdam edilebileceğini belirterek, "56 firma sözleşme imzalamış. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 10 bin civarında bir istihdam sağlanabileceği öngörülse de bizim beklentimiz bunun üzerindedir. Bizim halihazırdaki istihdamımız 400'ün üzerindedir. Tekstil ihtisas OSB’de bize 40 dönümlük bir alan tahsis edildi. 32 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapacağız. Alanda üretim, mağazacılık, pazarlama ve ihracat bölümlerimiz olacak. Yeni alanda ürün çeşitliliğimizi daha da arttıracağız. Şuan 400 çeşide yakın ürünümüz var. Tekstil OSB’deki yeni yerimizle birlikte istihdamımızı 700'ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

jiber-os-(7).jpg

'Seçim sürecindeki belirsizliğin aşılması yatırımcıları rahatlatacaktır'

Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'nin alanında tek olduğuna ve kent için önemine vurgu yapan Oğurlu, "Tekstil OSB Türkiye'de bağımsız ilk ihtisas OSB'dir ve Batıdan gelen yatırımcılar için de bir örnektir. Kriz ortamına rağmen yatırımcılarımız ciddi bir hazırlık içindedir. Bu yıl sonunda herhangi bir aksilik olmazsa birkaç firmamız üretime dahi geçebilir. 2020 yılının sonuna doğru Tekstil OSB'de yüzde 80 üretime geçilir diye tahmin ediyoruz. Biz de Jiber Tekstil olarak bu yıl sonunda olmasa bile önümüzdeki yılın başında üretime geçebileceğiz. Tabii ülkedeki belirsiz ortamın biran önce sonlaması tüm yatırımcılar gibi bizim de arzumuzdur. Söz konusu bu proje çok önemli olduğu için her şeye rağmen yine de bir şekilde yürüyor ama eğer bu kriz ortamı olmasaydı birçok firma bu yıl sonunda üretime geçebilirdi. Tabii ki şuan birçok yatırımcı tekinli davranıyor. Bağlantılar kurulmuş, projeler tamam ve birtakım altyapı çalışmaları var ancak yatırımcı halihazırda biraz temkinli. Özellikle bu seçim sürecindeki belirsizliğin biran önce aşılması yatırımcıları rahatlatacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum