İlkokul öğrencileri, internetsiz hayata bağlandı

İlkokul öğrencileri, internetsiz hayata bağlandı
Diyarbakır Kayapınar İlçesinde bulunan Huzurevleri İlkokulu öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ve OPET işbirliğinde yürütülen "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" projesinde bir aktif rol alarak, internet olmadan doğal yollardan hayata bağlandı.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Projenin "İyi Uygulamalar Yarışması" kapsamında öğrencilerin teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek ve sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek amacıyla, "İnternetsiz Hayata Bağlan" adlı kampanyayı başlattı. Çalışmalar öğrenci, veli, okul rehberlik servisi ile 3'üncü sınıf öğretmenlerinin işbirliği ile yürütülüyor. Okul yönetimi, günümüzde teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte çocukların internet ve dijital cihazlara bağımlılığının arttığını söyledi.

lkokul-ogrencileri-internetsiz-hayata-baglandi-1.jpeg

"Ekran bağımlılığı ve bilinçsiz internet kullanımı ciddi bir sorun"

Kampanya Koordinatörü Şenay Öztürk Ateş, ekran bağımlılığı ve bilinçsiz internet kullanımının günümüzde birçok ailenin karşılaştığı ciddi bir sorun haline geldiğini ifade ederek, "Bu durumun çocukların fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlıkları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, öğrencilerimizi ekran bağımlılığından korumak, dengeli ve bilinçli internet kullanımını öğretmek ve sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek amacıyla bu kampanyayı başlattık" dedi.

lkokul-ogrencileri-internetsiz-hayata-baglandi-2.jpeg

Kampanyaya katılan öğrenciler ise teknoloji bağımlılığı konusunda bilinçlenerek daha sağlıklı alışkanlıklar kazandıklarını belirtiyor. Kampanya çerçevesinde anneleriyle mutfağa giren çocuklar, babalarıyla uçurtma tasarlayarak, kendilerini daha iyi hissettiklerini söyledi. 3'üncü sınıf öğrencisi Muhammed, kampanya kapsamında yaptıkları uçurtma şenliği ve piknikten çok keyif aldığını söyledi.

Huzurevleri İlkokulu'nun başlattığı "İnternetsiz Hayata Bağlan" kampanyası, öğrenciler arasında teknoloji kullanımının bilinçli ve dengeli olması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum