İmam-kaymakam kavgasına valilik soruşturması

İmam-kaymakam kavgasına valilik soruşturması
Diyarbakır’ın Kulp ilçe Kaymakam’ının Cuma namazı için gittiği camide hutbeyi okuma tarzını beğenmediği imamı, mikrofonla darp ettiği ileri sürüldü . İmam suç duyurusunda bulunurken, Valilik olayla ilgili soruşturma başlattı…

Foto:Arşiv

TİGRİS HABER - Alınan bilgiye göre olay Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde meydana geldi.
İddialara göre, Cuma namazını kılmak için Bahçelievler Camii’ne giden Kulp Kaymakamı Burak Akeller, İmam M.K’nin hutbe okuma tarzını beğenmedi. Namaz bittikten sonra camiden ayrılmayan Kaymakam Akeller, imam odasına çağırdığı M.K’yi hutbe okuduğu mikrofonla darp etti.

İMAM DARP RAPORU ALDI

Olaydan sonra İmam M.K, darp raporu alarak kaymakamdan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Kaymakam Akeller’in korumalarını göndererek imamı darp ettiği mikrofonu aldırdığı iddia edildi.

DİYANETSEN GENEL BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili açıklama yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız “Diyarbakır/Kulp Kaymakamı… Kaymakam mısın? Kabadayı mı? Kulp İlçesinde Diyanet-Sen İlçe Başkanımız, imam-hatip arkadaşımız Cuma namazında cemaatin huzurunda Diyanet İşleri Başkanlığımızın yazmış olduğu Hutbeyi okuyan arkadaşımıza-meslektaşımıza yakışıksız üslupla müdahale etmek provokatörlüktür. Namazdan sonra korumasının da yardımıyla hocamızı odaya alarak darp etmesi de magandalıktır. (Daha sonrada darp ettiği mikrofonu korumasını göndererek odadan aldırdığını da biliyoruz.) Diyarbakır Valiliği ile durumu bizzat görüşerek konunun yakın takipçisi olacağımızı ve gereğinin yapılmasını hem Valilikten hem de İçişleri Bakanlığımızdan bekliyoruz…” ifadelerini kullandı.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI..

Bu arada Diyarbakır Valiliği de yaptığı açıklamada darp olayı ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi:
“Kulp Kaymakamı ve İlçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin;
Adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” (haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum