İmamoğlu: İstanbul'u kazandık

İmamoğlu: İstanbul'u kazandık
Türkiye siyasal tarihinin en çekişmeli yerel seçimi olan 31 Mart mahalli idareler seçimi sürpriz sonuçlar ortaya çıkardı. İzmir'de yerel yönetimi almak için yüklenen  AK Parti iktidarı, çeyrek asırdır yönettiği İstanbul ve  Ankara'yı kesin olmayan sonuçlara göre kaybetti.

Tigris Haber - Türkiye'nin birçok ilinde özellikle büyükşehirlerde yerel yönetimler el değiştirirken, kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti - MHP ittifakı Adana, Mersin, Antalya,Hatay, Aydın gibi önemli illeri Millet İttifakı'na kaptırdı.

31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları bakımından Türkiye siyasetine en çok etki edecek olan büyükşehirlerden Başkent Ankara ve İstanbul, Millet İttifakı'nın oldu. Ankara'da CHP Büyükşehir Başkan adayı Mansur Yavaş, AK Parti Mehmet Özhaseki karşısında açık ara ipi göğüsledi. İstanbul'da ise CHP'nin Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti Büyükşehir adayı Binali Yıldırım'ı burun farkıyla geçtiğini açıkladı.

AA'nın üç saat boyunca veri girişi yapmamasını eleştiren ve AA'yı kınadığını belirten İmamoğlu, kendi verilerini açıkladı. İstanbul'da sisteme veri girişinin henüz yapılmadığı 100 sandıkta yaklaşık 25 bin oyun olduğunu ifade eden İmamoğlu, ellerindeki verilere göre 29 bin 408 oyla önde olduklarını ve aradaki farkın kapanamayacağını belirtti. İmamoğlu, "İstanbul'u kazandık, hayırlı olsun"dedi.

İmamoğlu şunları söyledi:

"Üzülerek tekrarlayacağım. Anadolu Ajansı görevini yapmayarak, Türkiye'mizin demokrasi sürecindeki en önemli kurumlardan birisi olarak vazifesini yerine getirmemiştir. Gerçekten bu süreçte yaşattıkları Türkiye tarihine acı bir not olarak düşülecektir. Anadolu Ajansı'ndan sorumlu olan kurumları, bakanlıkları herkese göreve çağırıyoruz. Toplumun bilgi alma hakkından kimsenin mağdur etme hakkı yoktur. Takip etmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin hiçbir kamu kurumu siyasallaşamaz. Anadolu Ajansı'nı kınıyorum. Buradaki en önemli konu, sahada büyük rol üstlenen görev alan arkadaşlarıma yapacağım çağrı. Süreç devam etmektedir. İlçe seçim kurullarında görev alan arkadaşlarımın görev yerlerini asla terk etmemelerini istiyorum. Yenen hak, 16 milyonluk koca dünya kenti İstanbul'un hakkıdır. Bütün dünya bizi izlemektedir. Keşke biz dünyaya şu an İstanbul seçimini açıklayabiliyor olsaydık resmi kurumlar tarafından. Her birinden bizi ikna edecek cümleler duymak istedik. ama gelmediği için biz açıklamamızı yapıyoruz. 31 bin 186 sandıkta, 30 bin 86'sı sistemimize girildi. Girilmeyen 100 sandık vardır. Bir sandıkta 300 civarında oy vardır. Yaptığımız ortalama hesaba göre yüzde 85 oranında geçerli oy vardır. Aramızdaki fark 29 bin 408'dir. Biz öndeyiz. Oyları söylüyorum. 4 milyon 155 bin 966 bizim sistemimizde benim aldığım oy olarak girilmiştir. Rakibimizin aldığı oy 4 milyon 155 bin 966'dır. Aradaki farkın kapanma ihtimali kalmamıştır. Türkiye'ye duyurmak isterim ki şu an itibariyle bizim girdiğimiz veriler üzerinden İstanbul'u kazandığımız ortadadır. Süreç hayırlı uğurlu olsun. Süreci takip edeceğiz. Olası manipülasyonlara karşı uyku yoktur. Bütün sandık görevlileri, bütün ilçe seçim kurullarındaki arkadaşlarım asla görev yerlerini terk etmemelidir. Bu biz vatandaşlık görevidir. Biz de görevimizin başındayız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.