“İmralı’ya avukat görüşünün seçimle de çözüm süreciyle de ilgisi yok”

“İmralı’ya avukat görüşünün seçimle de çözüm süreciyle de ilgisi yok”
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan'ın avukatları ile görüşmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, ""Ne çözüm süreciyle ne de İstanbul seçimiyle ilgisi yok. Avukatlarıyla görüşme konusunda hukuki engel vardı. Mahkeme bu kararı kaldırdı" dedi.

Adalet Bakanı Gül, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin geleneksel iftar yemeğinde medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Yargı gündemindeki önemli başlıklarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Abdulhamit Gül, Abdullah Öcalan'a avukatlarıyla görüşme izni verilmesini de değerlendirdi. Adalet Bakanı "Ne çözüm süreciyle ne de İstanbul seçimiyle ilgisi yok. Avukatlarıyla görüşme konusunda hukuki engel vardı. Mahkeme bu kararı kaldırdı" diye konuştu.

Adalet Bakanı Gül, afla ilgili bir çalışmalarının olmadığını da belirterek "Bu partimizin ve Meclis'in taktirinde olan bir konu" dedi.

Adalet Bakanı'nın gündeminde ayrıntıları 30 Mayıs'ta açıklanacak yargı reformu strateji belgesi de vardı. Gül bu konuya ilişkin, "İfade özgürlüğü ve kişisel verilerin korunmasının daha da gelişeceği, içinden demokratikleşme paketinin çıkacağı 2023'e kadar sürecek bir yol haritası olacak. Strateji belgesi hak ve özgürlüklerin güvence altına alınacağı insan hakları eylem planını da içerecek" açıklamasını yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.