VİDEO - İnşaat firmaları mağdur ediyor!

VİDEO - İnşaat firmaları mağdur ediyor!
Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar ve Yenişehir ilçesindeki bazı bölgelerde inşaatları devam eden özel konut inşaatları cadde ve sokakları adeta köstebek yuvasına çevirdi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar ve Yenişehir ilçesindeki bazı bölgelerde inşaatları devam eden özel konut inşaatları cadde ve sokakları adeta köstebek yuvasına çevirdi. Özel Konutlara yapı ruhsatı veren Belediyelerin yetersiz denetimleri nedeniyle caddelerde derin çukurlar oluşurken, zaman zaman araçlarda maddi hasar yaşanıyor. Araç sürücüleri, kayyım ile yönetilen belediyelere tepki gösterirken, belediyelerin özel yapı firmalarının inşaat çalışmasını denetlemesini istedi.

Özel konut alanlarının en çok olduğu bölgeler arasında yer alan Kayapınar ve Yenişehir İlçesinde, belediyelerin yetersiz denetimleri nedeniyle cadde ve sokaklar adeta inşaat alanına döndü. Ağır tonajlı iş makinelerinin kullandığı caddelerde derin çukurlar oluşurken, belediyelerin onarım yapmaması tepkiye yol açıyor.

Modern Cadde inşaat alanına döndü

Özel Konut Firmaları tarafından sürekli kullanılan Kayapınar İlçesi Mastfroş caddesi inşaat alanına çevirdi. Özellikle yağışlı havalarda çamur deryasına dönen caddeyi kullanan araç sürücüleri görüntülerin modern bir kente yakışmadığını söylüyor.

Üçkuyular’da derin çukurlar tehlike arz ediyor

Merkez Yenişehir ilçesinde ise, Üçkuyu Mahallesi 5/1. Sokak ve arkasındaki 5. Sokakta da özel konut inşaatlarına ait araçların kullanması nedeniyle 2 metreye varan derin çukurlar oluştu. Yağışlı havalarda gölete dönüşen cadde ve sokaklardan geçen araçlar, su ile dolu çukurları fark edemediği için kazalar meydana geliyor. Kazaların yanı sıra maddi hasarlar da araç sürücülerinin şikâyetine neden oluyor. Araç sürücülerinin korkulu rüyasına gelen çukurların bir an önce kapatılması talebine belediyeler gerekli karşılığı veremiyor.

Caddede derin çukurlar var

Araç sürücüleri, Üçkuyular’daki özel yapı firmalarının kullandığı caddeyi köstebek yuvasına çevirdiğini ifade ederek, “1,5 yıldan bu yana caddede sorun olmasına rağmen belediye sorunu çözmedi. Geçecek yol bırakmadılar. Yolda oluşan derin çukurlar nedeniyle sürücüler olarak sorun yaşıyoruz. Bu yolu kullanan araçlar, özellikle yağışlı havalarda yağmur suyu dolan çukurlara giriyor. Böyle olunca araçlarda binlerce liralık maddi hasar meydana geliyor. Yenişehir Belediyesi’ne sorunun çözümü için başvurduğumuzda, bizi TOKİ İdaresine yönlendiriyor. Oysa o yapılara ruhsat izni veren Yenişehir Belediyesidir. Yolun yapılarak, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diye tepki gösterdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum