İnsan kaçakçıları ile jandarma çatıştı: 2 ölü,12 yaralı

İnsan kaçakçıları ile jandarma çatıştı: 2 ölü,12 yaralı
Siirt’te jandarma ile insan kaçakçıları arasında çatışma çıktı, 2 göçmen yaşamını yitirdi, 12 kişi de yaralandı.

Siirt’te ihbar üzerine durdurulmak istenen bir kamyondan jandarma ekiplerine ateş açıldı. Jandarma ekiplerinin de karşılık verdiği olayda kamyondaki 2 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi yaralandı. Kamyonda 84 düzensiz göçmenin bulunduğu, insan kaçakçılarının jandarmaya yakalanmamak için ateş açtıkları, çatışmanın bu nedenle çıktığı öğrenildi.

Siirt Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Pervari ilçesinden Beğendik beldesi istikametine doğru seyir halinde olan şüpheli bir aracın şüpheli hareketleri ve yapılan ihbar sonucu operasyon başlatıldığı belirtildi. 

İhbar üzerine operasyon

 Açıklamada şöyle denildi; “İhbar üzerine Pervari-Beğendik Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından Beğendik Köprüsü üzerinde yol emniyet ve kontrolü sağlandı. Kontrol noktasına yaklaşmakta olan şüpheli kamyon, dur ihtarına uymadığı gibi, hızını artırarak aracı personelin üzerine sürmüş, daha sonra araçtan personele ateş açılmıştır. Bunun üzerine devriye personeli de ateşe ateşle karşılık vermiştir. Olay sonucunda araçta 84 Afganistan ve Pakistan uyruklu göçmenin olduğu tespit edilmiş, 2 göçmen hayatını kaybetmiş, 12 göçmen ise yaralanmıştır.

Hastanede tedaviye alındılar

Yaralı göçmenler ivedilikle Pervari Devlet Hastanesine sevk edilmiş, burada yapılan ilk müdahalenin ardından 10 yaralı göçmen Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Olay yerinden kaçan R.E. isimli araç sürücüsü yakalanmış olup, kaçan göçmenleri arama çalışmalarına devam edilmektedir. Olayla ilgili olarak Pervari Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilmiş olup, olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır” denildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.