‘İnsanlar AK Parti ile HDP arasında sıkışmış, biz nefes olacağız’

‘İnsanlar AK Parti ile HDP arasında sıkışmış, biz nefes olacağız’
DEVA Partisi, bölgede ve Diyarbakır’da İl Başkanlarını belirlemek için sahaya iniyor.  Komisyon üyesi Ali İhsan Merdanoğlu, “Bölge illerinde insanlar AK Parti ile HDP arasında sıkışmış, DEVA Partisi nefes olacak” dedi.

TİGRİS HABER- DEVA Partisi, İl Başkanlarını belirlemek için Türkiye geneli sahaya iniyor.  18 bölgeye ayrılan illerde adayları belirleyecek olan komisyon belirlendi. İhsan Dinçer Başkanlığında kurulan heyette, Fazıl Hüsnü Erdem, Ali İhsan Merdanoğlu, Emin Rızvanoğlu ve İkbal Seyda bulunuyor. Heyet üyeleri,  Cuma gününden itibaren Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Batman ve Mardin’de İl başkanlığı için başvuran adaylarla mülakat yapacak.

Çalışmalara ilişkin Tigris Haber’e konuşan DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Ali İhsan Merdanoğlu, Ali Babacan’ın kriterlerine uygun, duruşu ve demokrat kişiliği olan iyi insanlar aradıklarını söyledi.

Cuma günü sahaya ineceklerini belirten Merdanoğlu, “Belirlenen komisyon üyesi arkadaşlarımla birlikte 5 ilde adaylarla yüz yüze görüşmeler yapacağız. Yaptığımız görüşmeleri rapor edip genel merkeze ileteceğiz” dedi.

Adalet olmayınca hukuk olmuyor

Genel Başkan Ali Babacan’ın 13 yıl ekonomi bakanlığı yaptığını belirten Merdanoğlu, “Sayın Genel Başkanımız Türkiye’nin sorunlarını ve çözüm önerilerini iyi bilen biri. Şuan ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bir yandan ekonomi, sağlık, diğer yandan demokrasi ve adalet sistemimizde ciddi sıkıntılar var. Bizler herkesin adalet önünde eşit olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Devletin dini adalet olmalı. Çünkü adalet olmayınca hukukta olmuyor. Bu nedenle partimiz özellikle bölgede AK Parti ile HDP arasında sıkışan vatandaşlara nefes olacak” ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum