‘İnsanlığın tükendiği yer Suriye’

‘İnsanlığın tükendiği yer Suriye’
Afyonkarahisar’da ‘Suriye’ konferansı düzenlendi…

AFYONKARAHİSAR - Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, Bosna Hersek'te 21 sene yaşanan vahşetin kat kat fazlasının şimdi Suriye'de yaşandığını ve oraya yardım konusunda daha hassas olunması gerektiğini söyleyerek, “Yardımlar konusunda henüz büyük fedakarlık yapmadık” dedi. 
Afyonkarahisar Suriye’ye Yardım Platformu tarafından Rehberlik Araştırma Merkezi’nde “İnsanlığın Tükendiği Yer Suriye” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansta Suriye ve yapılan yardımlar konusunda bilgiler veren Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, bölgedeki tablonun her geçen gün olumsuzlaştığını söyledi. İşbilir, “Bosna Hersek’te 21 sene önce ne olduysa kat kat fazlası şimdi Suriye’de oluyor. Hatta o zaman dünya Bosna Hersek’te yaşananlara uluslararası örgütler, küresel güçler nasıl sessiz kaldıysa bugün de Suriye için aynı şey geçerli ve üstüne de uluslararası kamuoyu Suriye konusunda taraf da oluyor. Kısacası insanlık siyasete kurban ediliyor, geçmişte olduğu gibi bunu da bugün Suriye’de görüyoruz” dedi. 
Suriye’ye yardım konusunda yapılanların yeterli olmadığını ve daha fazla fedakarlığın yapılması gerektiğini dile getiren İşbilir, yardımlar konusunda kesinlikle milliyetçilik yapılmaması gerektiğini vurguladı. İşbilir, “Onların zamanında bizlere yaptığı yardımları unutmadan bizim de onlara yardım etmemiz gerekiyor. Suriye’de hakikaten insanlık ölüyor ve 21 milyonluk nüfusun neredeyse yarıdan fazlası acil insani yardıma muhtaç. Biz ne kadarının elinden tutarsak o kadar kar. Henüz Suriye için hanımlar bileziklerini vermedi, henüz büyük fedakarlıklar yapmadık” diye konuştu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.