İpek E.'nin son cümleleri: En ağır cezayı almasını istiyorum

İpek E.'nin son cümleleri: En ağır cezayı almasını istiyorum
Sosyal medyadaki baskıların ardından Uzman Çavuş Musa O. İpek E.’ye “cinsel saldırı”dan tutuklanmıştı.

TİGRİS HABER - Sosyal medyadaki baskıların ardından Uzman Çavuş Musa O. İpek E.’ye “cinsel saldırı”dan tutuklanmıştı. bianet.org’da yer alan habere gör, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, İpek E.’ye  “cinsel saldırı”da bulunduktan sonra intihara sürükleyen Uzman Çavuş Musa O.’ya ilişkin hazırladığı iddianamenin detayları ortaya çıktı.

İlk iddianame eksiklik nedeniyle iade edilmişti

Soruşturma kapsamında Musa O., 16 Temmuz’da gözaltına alındı. İfadesinin ardından tutuklamaya sevk edildi, ancak adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Başsavcılık bu karara itiraz etti. Ancak bu itiraz kabul edilmedi;  27 Temmuz’da iddianame hazırlandı.

İddianame eksiklik nedeniyle iade edilince başsavcılık bu karara itiraz etti, itiraz kabul edilince savcılık iddianameyle birlikte tekrar tutuklama talep etti. Musa O. tutuklandı.

Yaklaşık 8 sayfalık iddianamede, İpek E.’nin ifadelerine yer verilirken, Musa O.’nun “nitelikli cinsel saldırıdan” yargılanması istendi.

“Psikolojim bozuldu, intiharın eşiğindeyim”

İddianamede İpek E.’nin beyanlarına da yer verildi. İpek E. Şöyle dedi:

“Ben Musa ORHAN isimli şahıs ile sosyal medya platformu üzerinden tanıştım. Kendisi ile bir müddet konuştuktan sonra sevgili olduk. Kendisi ile konuştuğum zamanlarda kendisi sürekli olarak bana benimle evleneceğini, beni mutlu edeceğini, beni iyi yerlerde yaşatacağını, ailemden isteyeceğini beni sevdiğini söylemekteydi. Yine bu şahıs sürekli olarak bana benimle kaçar mısın? Benimle gel, şeklinde söylemlerde bulunmaktaydı….”

“Psikolojim bozuldu"

İpek E.,’nin ifadesinde Musa O.’nun kendisince cinsel saldırıda bulunduğu bilgisi de yer aldı.:

Beni evlenmek vaadiyle kandırarak bana alkol ve hap vererek zorla benimle sabaha kadar bir çok kez cinsel ilişkiye girerek bakireliğimi benden alan ve zorla ırzıma geçen, beni aileme karşı soğutarak evlenme vaadi ile kandıran, kadınlık gurur ve onurumu ayaklar altına alarak bana tecavüz eden Siirt il Jandarma Komutanlığında görevli ismini Musa ORHAN olarak bildiğim şahıstan davacı ve şikayetçiyim. Psikolojim bozulmuştur. Şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Gece gündüz ağlamaktayım. İntiharın eşiğine geldim. Ailemin yüzüne bakamıyorum."

Musa O. İse ifadesinde suçlamaları reddetti. İddianameye, Musa O.’nun İpek E.’ye cinsel saldırıda bulunduğunu gösteren adli tıp raporu da konulurken, ilgili kamera görüntülerinin de incelendiği belirtildi.

Tutuklu yargılanacak

İddianamenin sonuç bölümünde şöyle denildi:

1-Şüpheli Musa Orhan isimli şahsın yargılamasının mahkemenizde yapılarak eylemine uyan yukarıda yazılı sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına, 2-şüphelinin işlemiş olduğu suç nedeniyle iddianamenin kabulü ile birlikte yapılan yargılamasında tensiben tutuklanmasına karar verilmesine, 3-şüphelikasten işlemiş olduğu suçun kanuni sonucu olarak hakkında TCK 53 maddesi gereğince belirli haklardan yoksun bırakılmasına, 4-yargılama giderlerinin 5271 sayılı CMK 325 maddesi uyarınca şüpheli üzerinde bırakılmasına, karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur.”

Ne olmuştu?

Batman’ın Beşiri ilçesinde yaşayan İpek E., 7 Temmuz’da Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, uzman çavuş olarak görev yapan Musa O.’nun kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla şikâyetçi oldu ve detaylı bir ifade verdi.

16 Temmuz’da bir mektup bırakarak tabancayla intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralı olarak Batman Bölge Hastanesi’ne kaldırıldı. İpek, 34 gün tedavi altında tutulduğu hastanede, önceki gün hayatını kaybetti.

Savcılık tarafından başlatılan soruşturmada ise Musa O.16 Temmuz’da gözaltına alındı. İfadesinin ardından tutuklamaya sevk edildi, ancak adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Başsavcılık bu karara itiraz etti. Ancak bu itiraz kabul edilmedi. Bu süreçte 27 Temmuz’da iddianame hazırlandı.

İddianame eksiklik nedeniyle iade edilince başsavcılık bu karara itiraz etti, itiraz kabul edilince savcılık iddianameyle birlikte tekrar tutuklama talep etti. İlgili ağır ceza mahkemesi ncelemesini tamamladı, iddianameyi ve tutuklama talebini kabul etti. Musa Orhan hakkında yakalamaya yönelik tutuklama kararı çıktı.  Musa O. sosyal medya tepkileri sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.