İpekyol Belediyesi'nde HDP'lilerin bekleyişi sürüyor

İpekyol Belediyesi'nde HDP'lilerin bekleyişi sürüyor
Van'ın İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Azim Yacan ve Şehzade Kurt'un, "terör soruşturması kapsamında" gözaltına alınmasıyla başlayan süreçte kayyum atanması belirsizliğini korurken, İpekyolu Belediye binasında HDP'lilerin bekleyişi sürüyor.

Van'ın İpekyolu Belediye Meclisi, sabah saatlerinde yapılan baskınla Belediye Eşbaşkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan'ın gözaltına alınmasına tepki göstermek amacıyla açıklama yaptı. Kasım ayı Meclis Toplantısı için Belediye Toplantı Salonu'nda bir araya gelen meclis üyelerine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Ökkeş Kawa, HDP Van milletvekilleri Muazzez Orhan ve Murat Sarısaç, kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı ve HDP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Bahattin Karaman da destek verdi.

kl.jpeg

İpekyolu Belediye binasında açıklama yapan HDP Milletvekili Murat Sarısaç, "Sabah saatlerinde yapılan operasyonla gözaltına alınan İpekyolu Belediye Eş Başkanlarımız serbest bırakılana dek, Belediye binasından ayrılmadan nöbet tutuyoruz. Tüm aydınlara ve vicdanı hür olanlara çağrı yapıyoruz, bu hukuksuzluğa hep beraber dur diyelim."diye konuştu.

Sarısaç, “Yabancısı olduğumuz bir pratik değil. Ülkemizde siyasi soykırımla hak talepleri ve mücadelesi yok edilmeye çalışılmaktadır. Hangi partiden olursa olsun, temel meselemiz şu. Bir hukuksuz sistem var. HDP’ye kayyum atarsak ülkenin diğer kesimleri sanki mutlu oluyorlarmış gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Eşbaşkanlarımız bu ilin iradesidir, bu meclis bu halkın iradesidir ve bir milyon insandır. Bizler 4 duvardan oluşan bir belediye mücadelesi vermiyoruz. Bizler bir demokrasi ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Eşbaşkanlarımız hakkında bir iddia varsa ortaya koyun. Ama bunu yapamıyorlar. Çünkü böyle bir şey yok. Amaç halkın iradesini kırmaktır. Halkı, baskı yoluyla yok etmek istiyorlar. Bu ülkede artık herkes elini vicdanına koysun” diyerek tepkisini dile getirdi.

z-003.jpeg

Belediye Meclis Başkanvekili Murat Öner ise, gözaltına alınan eşbaşkanların bir an önce serbest bırakılmasın gerektiğini belirterek, “Bu duruma bir an önce 'dur' demeliyiz. Partimize yönelik baskılar artıyor. Kürtlere yönelik ‘Siz seçerseniz, biz görevden alırız’ mantığıyla yaklaşılıyor. 5393 sayılı belediye kanunu ihlal edilmiştir ve açıkça suç işlenmiştir. Atanan kayyumlar tamamen siyasidir. Biz bu durumu kabul etmiyoruz. Belediyemizi sonuna kadar sahipleneceğiz. Zamanında bizi haksız yere soruşturmalarla cezaevine atanlar, bugün Silivri Cezaevi'nde. Adalet bir gün herkese lazım olacak” dedi.

Konuşmaların ardından meclis toplantısı sona erdi.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen eşbaşkanlarla görüşmek isteyen avukatlar, 24 saat avukat kısıtlılığı kararı gerekçesiyle görüşme gerçekleştiremedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.