"İrade gaspını kaldırmak namus borcumuzdur"

"İrade gaspını kaldırmak namus borcumuzdur"
HDP, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adaylarını tanıttı. Tanıtım programında konuşan Ahmet Türk, kayyım politikalarına sert tepki gösterdi.

Tigris Haber- Halkların Demokratik Partisi (HDP), Mardin’de il ve ilçe belediye eşbaşkan adaylarını tanıtma programı düzenledi. Mardin'deki programa HDP Eş Genel Başkan’ı Pervin Buldan ve HDP Mardin Milletvekilleri katıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kentte, Mardin-Diyarbakır karayolunda bulunan kontrol noktalarında ve tanıtım programının yapılacağı Midyat yolunda zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Ahmet Türk, Figen Altındağ ile Artuklu, Nusaybin, Derik, Dargeçit, Savur, Kızıltepe, Midyat, Ömerli belediye eşbaşkan adaylarının yer aldığı etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kalabalık bir araç konvoy eşliğinde geldi.

t.jpeg

AHMET TÜRK, KAYYIMLARA VE KAYYIM SİYASETİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Toplantıda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, Kürtlerin büyük bedel ödeyerek kazanım elde etiklerini söyledi. Türk, “Biz geleceğimizi özgürlükle karşılamak isterken bizden rahatsız olanlar Kürt halkını bastırmaya ve susturmaya çalışmak için bize saldırmaktadır. Halkın iradesine ipotek koyarak belediyelerimize kayyum atamışlardır. Bu ipoteği kaldırmak boynumuzun borcudur, namus borcudur” diye konuştu.

Kayyım politikasına değinen Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımının belediyenin borç altında olduğuna ilişkin açıklamalar yaptığını hatırlattı. Kayyımın “Ahmet Türk döneminde 800 milyon borç vardı” dediğini ifade eden Türk, şunları söyledi:

“Yalan söylüyor… Biz belediyeleri aldığımız zaman tüm borçları kapattık. Bu yalanları üretenler hakkında suç duyurusunda bulunacağımı buradan duyuruyorum. Bu yalanları üretenler, bunu ispatlamak zorundadır. Biz belediyenin bankada bulunan hesabında 94 milyon TL bıraktık. Bu para projeler için ayırmıştık. Yaptığımız çalışmaları herkes kontrol edebilir.”

 

'BİR ANITA DAHİ TAHAMMÜL ETMEYEN ZİHNİYET İŞ BAŞINDA'

Ahmet Türk'ün konuşmasının ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, konuşmasına 84 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven'i selamlayarak başladı. Mardin’in barış ve demokrasi kenti olduğunu ifade eden Buldan, Mardin'in kayyımlara teslim eilmeyeceğini söyledi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“AKP hükümeti, buraya gaspçı bir kayyum atayarak halk iradesine darbe vurmaya çalışmaktadır. Kültürleri ve inançları yok saymak istemektedir. Bu kentte sunulması gereken hizmetler üzerinden yolsuzluk yapıldığını ve Mardin halkına hakaret edildiğini biliyoruz. Kızıltepe'de Uğur Kaymaz'ın anıtının söküldüğünü, bir anıta dahi tahammül edemeyen bir zihniyetin iş başında olduğunu biliyoruz. Ve Uğur Kaymaz’ın anıtını yıkarken Uğur Kaymaz’ı bir kez daha vurduklarını biliyoruz.

 

'TEK DİLLİ MARDİN YARATMAK İSTEDİLER AMA MARDİN HALKI İZİN VERMEDİ'

Kayyım Mardin ve ilçelerinde halkımıza ait tüm değerleri hedef aldı. Çok dilli tabelaları söküp istedikleri bir Mardin elde etmek istediler. Tek dil olsun istediler. Ama Mardin buna izin vermedi. Çünkü buradaki çok dilliliği, tek kültürlülüğü tekleştiremezler. Kürdünden, Arabına, Mihelmîsinden, Süryanisine; bütün halklar ve inançlar bu topraklarda kendi dili ve inancı ile bin yıldır birlikte yaşıyor ve yaşamaya devam edecek. Mardin halkı kimliğinden asla taviz vermedi, vermeyecek. Mardin halkı bugüne değin iradesini asla teslim etmedi, etmeyecek. Mardin halkı, gaspçı kayyumunuza ve onun dayattığı yola asla teslim olmadı, bundan sonra da teslim olmayacak ve Mardin’i kayyuma teslim etmeyecek.

İşte bu onurlu ve cesur duruştur halklarımızı özgür günlere, aydınlık geleceğe taşıyacak olan. Mardin halkı tıpkı Mardin’in bin yıllık sarsılmaz surları gibi başı dik, sarsılmaz ve kararlıdır. İradesinin gaspına, 31 Mart’ta öyle bir yanıt verecek ki o kayyumlar Mardin ovasının yolunu tutacak. İşte halkımız işte adaylarımız işte sandık, işte seçimler, hodri meydan.

 

'TEK YAPTIKLARI KORKUTMA, SİNDİRME VE SEÇİM HİLELERİ İLE OY DEVŞİRME'

Devletin bekası diye yola çıktılar, bunların tek derdi kendi koltuklarının bekasıdır. Kaybedeceklerini anladıkları için beka söylemine sarıldılar. Çünkü halka verebilecekleri bir şey yok. Umut yok, barış yok, güven yok, istikrar yok, huzur yok. Tek yaptıkları korkutma, sindirme ve seçim hileleri ile oy devşirmektir. O halde bunu sona erdirmenin en cesur yolu nedir? Kararlı olmak, direngen olmaktır, birlikte olmaktır. Bizim halkımız da her zaman olduğu gibi cesurdur kararlıdır, örgütlüdür ve birliktedir. 31 Mart’ta da bunu ispat edecek iradeye sahiptir. Mardin'i Kürtler, Araplar, Ezidîler, Süryaniler, Mihelmîler, kadınlar, gençler, emekçiler yönetecektir. Sizler yöneteceksiniz, HDP yönetecek. HDP bunun önünü açacak.

 

'HALKIMIZA AİT OLANI GERİ ALACAĞIZ'

Belediyelerimizin olduğu her yerde bu belediyeleri bir kez daha almak için çalışmaların startını bugün Mardin’den hep birlikte veriyoruz. Halkımıza ait olanı geri alacağız ve yine halkımıza teslim edeceğiz bunun bir kez daha sözünü veriyoruz. Kayyum zihniyeti ile halka kapattıkları belediyelerimizi geri halka açacağız. Sizin iradenizi yok sayan değerlerinizi hedef alan kayyumları sizler 31 Mart’ta, Mardin’den söküp atacaksınız. Kayyumlar anıtları yıkmış, tabelaları indirmişti. 31 Mart’ta da halkımız kayyumları sandığın dibine indirecek, sandığa gömecek. İnanın ki bu gaspçı zihniyetin halkın karşısına çıkmaya ve Mardin halkından oy istemeye yüzleri tutmayacak. Göreceksiniz kapınızı çalmaya, sizden oy istemeye yüzleri tutmadığı için yanınıza gelmeyecek oy isteyemeyecekler. Çünkü halkın önüne çıkmaya utanacaklar. Mardin’in, Nusaybin’in, Derik’in, Mazıdağı’nın hafızası var, Mardin halkının hafızası var. Kendisine yaşatılanları asla unutmayan bir hafızaya sahip olan Mardin halkı üzerine düşeni bir kez daha yapacaktır.

 

'AHMET TÜRK MÜCADELENİN CANLI ÖRNEĞİDİR'

İşte değerli belediye eş başkanlarımız burada sizlerin huzurunda. Arkadaşlarımız sizlerin adaylarıdır. Koca bir çınar olan değerli Ahmet Türk ve değerli Figen Altındağ bu kenti sizlerle birlikte yönetmek için bu yola çıktılar. Ahmet Türk, Kürt halkının demokrasi tarihinin hafızasıdır. Ne baskılar gördü hiçbir zaman geri adım atmadı. Kürt halkının baskılarla sindirilemeyeceğinin canlı örneğidir Ahmet Türk’ün yaşamı. Bu yoldan asla geri dönmedi ve büyük bir heyecan şevk ve kararlılıkla ömrünü bu yola adadı ve bugün de bu görevi üstlenmekte asla geri durmadı.” (Kaynak:Artıgerçek)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.