İran’da kapsamlı af

İran’da kapsamlı af
İran'ın dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in, hakkında güvenlik suçlaması bulunan 'on binlerce kişi' için af çıkardığı açıklandı. Jîna Mahsa Amini eylemlerinde tutuklanan çok sayıda kişinin de serbest bırakılması bekleniyor.

TİGRİS HABER - İran'da dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in, haklarında güvenlikle ilgili suçlamalar bulunan on binlerce tutukluyu 'affettiği' açıklandı. Bu kişiler arasında, son dönemde Mahsa Amini eylemlerinde tutuklanan birçok protestocunun da bulunduğu belirtildi. Ancak tam olarak kaç kişinin affedildiğine dair sayı verilmedi.

İran devlet medyasına göre af kararı, 1979'daki İslam Devrimi'nin yıldönümü vesilesiyle alındı. Karar uyarınca, "yabancı istihbarat için casuslukla, yabancı ajanlarla doğrudan temasla, kasten cinayet veya yaralamayla, devlet malına zarar verme veya kundaklamayla suçlanan veya davalarına bir başka kişinin müdahil olduğu kişiler" dışındaki tutukluların affedildiği belirtildi.

İnsan hakları kuruluşları, 22 yaşındaki Kürt kadın Jîna Mahsa Amini'nin saçının görünmesi gerekçesiyle 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındığı sırada ölmesinin ardından patlak veren protestolarda en az 20 bin kişinin gözaltına alındığını tahmin ediyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.