İran’da tutuklu gazeteci Maroofian’a cinsel saldırı

İran’da tutuklu gazeteci Maroofian’a cinsel saldırı
Evin Cezaevi’nde tutulan gazeteci Nazila Maroofian, avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajında, gözaltı sırasında cinsel saldırıya maruz kaldığını belirtti.

TİGRİS HABER - İran rejimi tarafından katledilen Jîna Emînî’nin babasıyla röportaj yaptıktan sonra 4 kez tutuklanan ve 5 Eylül’de 1 yıl hapis ile 15 milyon tümen para ceza verilen gazeteci Nazila Maroofian, avukatı aracılığıyla Evin Cezaevi’nden sesli mesaj gönderdi.

Maroofian, gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi: “Hepinizi çok seviyorum. Bütün İran halkına minnettarım. Bu grevim cezaevlerinde ve karakollarda cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalan tüm kadınlara yöneliktir. Bu grev onlar içindir. Olabilecek en kötü durumda gözaltında iken cinsel saldırıya maruz kaldım. Bu grev benim ve İran'da en kötü koşullarda yaşayan tüm kadınlar içindir.”

Açlık grevi devam ediyor

Tutuklanma sırasında rejim güçleri tarafından darp edilen gazeteci Maroofian, kendisini darp eden görevliler hakkında herhangi bir işlem yapılmaması üzerine 1 Eylül’de açlık grevine başladı. Gazeteci Maroofian’ın Evin Cezaevi’nde açlık grevi sürüyor. (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.