VİDEO - 'Irkçı' saldırı Kürt-Arap turistleri tedirgin etti: Rezervasyonlar iptal

VİDEO - 'Irkçı' saldırı Kürt-Arap turistleri tedirgin etti: Rezervasyonlar iptal
Akdeniz ve Ege Bölgesi’ndeki orman yangınları ile sosyal medyaya yansıyan ‘kimlik kontrolü’ görüntüleri bölge illeri ile Irak’tan tatile gitmek isteyen turistleri tedirgin ediyor.

Gönül Morkoç - Özel

TİGRİS HABER - Yerli turistler programlarını ertelerken, Iraklı Arap ve Kürt turistler ‘ırkçı saldırı’ tehdidine karşı, rezervasyon iptali yaptı.
Kurban Bayramı’ndan sonra Antalya ve Ege illerinde başlayan orman yangınları Türkiye’yi yasa boğdu. Binlerce hektarlık ormanlık alan, içindeki canlılarla beraber yok oldu. Çoğu bölgede yangının yerleşim yerlerine ve turistik otellere sıçrama tehlikesi halen devam ediyor.  Yangının yaz mevsimine denk gelmesi turistleri de, turizmcileri de tedirgin ediyor.

Yerli turist rezervasyonunu erteledi

Diyarbakır ve diğer bölge illerinin sıcağından kaçmak isteyen binlerce kişi her yıl Akdeniz ve Ege illerinde tatil programı hazırlıyor. İlkbahar aylarında başlayan otel rezervasyonları yazın doluyor. Tatilini Ağustos ayına denk getirmek isteyen yüzlerce yerli turist yangın endişesinden dolayı rezervasyon erteleme yoluna gitti.

turizm.jpg

Konuyla ilgili bilgi veren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği TURSAB yetkilisi Doğan Şan, yerli tatilcilerin yüzde 10’unun programını iptal ettiğini, kalan kısmın ise ertelediğini söyledi. Şan, “Bayramla birlikte çoğu insanın tatili bitmişti. Tatilini yapmamış olanlar da yangından dolayı ertelemeyi tercih etti. Çünkü orada yangın varken, gidip tatil yapmak, denize girmek hoş olmayabilir” dedi.

Iraklılar ‘ırkçılıktan’ korkuyor

Yangından sonra sosyal medyada ve çeşitli televizyon kanallarında yer alan “kimlik kontrolü” görüntüleri ile Federal Kürdistan Bölgesi ve Irak’tan Akdeniz ve Ege’ye gidecek yabancı turistleri tedirgin etti. Doğan Şan, rezervasyon taleplerinin birden bire bıçak gibi kesildiğine dikkat çekerek, “Bayramdan önce yüzlerce telefon alıyorduk. Telefonlarımız susmuyordu. Bu görüntülerden sonra bu telefonlar bıçak gibi kesildi. İnsanlar arayıp soruyor, ‘Bu görüntüler gerçek mi?’ diye. Doğru olduğunu duyunca gitmemeyi tercih ediyorlar” dedi.  

‘Çirkin bir görüntü’

Irak’tan Antalya ve diğer turistik illere giden Kürt ve Arap turistlere yönelik saldırıları kınayan Doğan Şan şunları söyledi:  “Bizim insanlarımız onlara para kazandırıyor. Oradaki cahil insanlar pompalı tüfekle onlara kimlik soruyor. Bunu kabul etmiyoruz, çok ayıp ve çirkin bir görüntü. Bir an önce bu davranışlar engellenmeli.”

Turizm, Türkiye ekonomisinin itici güçlerinden biri olduğu için ekonomi de önemli bir paya sahip. Merkez Bankası’nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı verilere göre, bu yıl turizmden 20 milyar dolar civarında gelir bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.