İş bulduğuna sevinemedi

İş bulduğuna sevinemedi
Gaziantep'te görme engelli çocuğunu her gün okula götüren işsiz baba, belediyede işe başlayınca kızının eğitimi yarım kaldı. Baba Karaburun: "Uzun zaman işsizdim ancak şimdi kızımın bu durumundan dolayı iş bulduğuma sevinemedim"

GAZİANTEP  - Görme engelli kızını her gün okula götüren işsiz baba, belediyede işe başlayınca çocuğunun eğitimi yarım kaldı. Merkez Şahinbey ilçesine bağlı Kavşak köyünde yaşayan Abdullah-Cemile Karaburun çiftinin 4 çocuğundan biri olan 10 yaşındaki Ümmügülsüm Karaburun, doğuştan görme engelli olarak dünyaya geldi. Yaklaşık 2 yıl önce lösemi hastalığına yakalanan ve bir süre tedavi olan küçük kız, ilik nakli yapılarak eski sağlığına kavuştu.Tedavi sürecinde okuluna ara vermek zorunda kalan görme engelli kız, sınıf arkadaşlarına kavuşacağı için büyük bir heyecan yaşadı. Hastalığından önce babası tarafından her gün motosikletle okula götürülen küçük kızın okul sevinci, ulaşım sorunu nedeniyle yarım kaldı. Babası belediyede işe başlayınca okula gidemeyen küçük kız şimdi eğitimine  devam edememenin üzüntüsünü yaşıyor.

Baba Karaburun, doğuştan görme engelli kızına 2 yıl önce lösemi teşhisi konulduğunu belirtti. Tedavi sürecinde çocuğuna ilik nakli yapıldığını anımsatan Karaburun, "Hastalığından önce okula başlamıştı ancak bu süreçte eğitimi yarım kaldı" dedi. 

Daha önce kızını okula kendisinin götürdüğünü anlatan Karaburun, şunları kaydetti: "O dönemde işsizdim ve köyde yakınlarımızın desteğiyle ayakta durabiliyorduk. Şu anda belediyede işe başladım. Bundan dolayı kızım okula gidemiyor. Servis imkanı da yok. Görme engelli olduğu için tek başına şehre gönderemiyoruz. Hastalığından kurtulduğuna sevinirken şimdi de okula gidemediğine üzülüyoruz. Uzun zaman işsizdim ancak şimdi kızımın bu durumundan dolayı iş bulduğuma sevinemedim."

Karaburun, lösemiyle mücadele eden kızının bu süreçte derslerini ihmal etmediğini ve sürekli kitap okuduğunu dile getirdi.  Anne Cemile Karaburun da kızının okula gidememesine çok üzüldüğünü söyledi. Ümmügülsüm Karaburun ise okulunu ve hayatı çok sevdiğini ifade ederek, ileride öğretmen olmak isteğini söyledi.

Görme engelli olduğu için üzüldüğünü ancak bunun hayat sevincini yok etmediğini dile getiren Karaburun, "Daha önce okula babam götürürdük ancak şimdi işe başladı. Bundan dolayı eğitimime devam edemiyorum. Okumayı çok istiyorum öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı çok seviyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.