VİDEO - “İş güvenliği kültür olarak benimsenmeli”

VİDEO - “İş güvenliği kültür olarak benimsenmeli”
Diyarbakır Sanayici ve iş insanları Derneği (DİSİAD)’nin yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi ile Güvenli Geleceğe” adlı projenin çalıştayı düzenlendi.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Diyarbakır Sanayici ve iş insanları Derneği (DİSİAD) yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi ile Güvenli Geleceğe” adlı projenin çalıştayında, katılımcılar, iş sağlığı ve güvenliğinin kültür olarak benimsenmesi gerektiği konusunda ortaklaştı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen, projenin temel amacının ilin ekonomisine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Bin 200 kişiye eğitim verildi

Edemen, “Proje Bu anlamda kentin ihracat rakamlarının itici gücünü oluşturan mermer madenciliği sektöründe iş sağlığı ve güvenliği bilincinin geliştirilmesi üzerine kurulmuştur.

edemen-tigris.jpg

DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen

Proje çıktılarının başında 2 bin aktif çalışana, çalışanların ailelerinden oluşan 500 aile ferdine ve 30 işverene, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün farkındalığı eğitimi vermek, bunun işletme Kültürü haline gelmesini sağlamaktır. “

Edemen, projenin başından itibaren bin 200 kişiye eğitim ve tatbikatların uygulamalı olarak verildiğini belirterek şöyle dedi; “-iş güvenliği kültürümüzün geliştirilmesi ve sürdürülebilir olması için geniş taban ve çok sayıda bileşenden oluşturulacak İSG kent konseyinin kurulması ve aktif kalmasını sağlamak kente ve sektöre sunulacak en önemli katkılardan biri olacaktır. Bu anlamda bugüne kadar yapılan çalışmalar ve emek için proje ve DİSİAD ekibine, yönetim kurulumuza, DTSO ve DİMAT ın başkan ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Sektörün. 4 bin çalışanı var

Mermerciler ve Madenciler Derneği Başkanı Fahrettin Çağdaş ise, madencilik kavramının DİYARBAKIR için insanlık tarihi kadar kadim olduğunu belirterek, madenciliğin 1990 lı yıllardan itibaren modern araçlarla işlenmeye başlandığını, şu an 4 bin çalışanının olduğu bir sektör olduğunu ifade etti.

cagdas-tigris.jpg

Mermerciler ve Madenciler Derneği Başkanı Fahrettin Çağdaş

Çağdaş, “iş güvenliği ve sağlığı mermer sektörü için çok önemli. Bunun kültür haline gelmesi gerekiyor. Önce işçi, sonra aileleri, sonra da işverene eğitim verilmesi gerekiyor. O zaman iş güvenliği konusunu başarmış olacağız” dedi.

İş güvenliği üretimden önemli

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ise, iş güvenliği ve sağlığının üretimden daha önemli olduğunu, bunun kültür haline getirmek gerektiğine vurgu yaptı. Kaya, “kenti sanayi ile tanıştıran sektör mermer sektörüdür. Kazandılar teni sahalar yarattılar. İş güvenliği konusunda kentimizde kültür oluşuyor. Bu tür projelere destek vereceğiz, sürdürülebilirliği katkı sunacağız” dedi.

kaya-tigris.jpg

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya

Maden Mühendisleri Odası Başkanı Doğan Hatun ise, “oda olarak iş güvenliğini önemsiyoruz. Şehrimizde bu tür çalışmaların olması önemli. İş güvenliğini bir ahlak meselesi olarak görüyoruz” dedi.

hatun-tigris.jpg

Maden Mühendisleri Odası Başkanı Doğan Hatun

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum