İş insanı Özkılıç: D.Ü bilimsel araştırmaların merkezi olmalı

İş insanı Özkılıç: D.Ü bilimsel araştırmaların merkezi olmalı
Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç'u makamında ziyaret etti.

TİGRİS HABER- Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED)Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Özkılıç, yönetim kurulu üyeleri Şehmus Akbaş ve Abdurrahman Aslan, Ağustos ayında Dicle Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Karakoç'u makamında ziyaret edip yeni görevinde başarılar dileyerek, bilgi alışverişinde bulundu.

Yeniden atağa geçmeli

Dicle Üniversitesi'nin bölgede köklü bir üniversite olduğunu belirten DOGUNSİFED Başkanı A. Aziz Özkılıç, DÜ'nün bölümleri, eğitim ordusu ve öğrencileriyle bacasız sanayi olarak adlandırıldığını söyledi. Dicle Üniversitesi'nin bilimsel araştırmalar, eğitim ve ekonomik olarak bölgenin ve Diyarbakır'ın önemli bir değeri olduğunu ifade eden Başkan Özkılıç, "Elbetteki geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimi bizim için birinci önceliktir. Bazı nedenlerle diğer üniversitelerden geri kalan üniversitemiz, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç ile yeniden atağa geçip, geçmişte olduğu gibi yeniden birçok bilimsel araştırmanın merkezi olduğunu gösterecektir. Buna inanıyoruz, Sayın Rektörümüze güveniyoruz" dedi.

Bölgenin kurtuluşu eğitimde

Diyarbakır ve bölgenin kurtuluşunun eğitimle sağlanabileceğine dikkati çeken Özkılıç, Bu anlamda en büyük görevin üniversiteye düştüğünü vurguladı. Özkılıç, ”Bu bölgenin kurtuluşu eğitimden geçer ve bu iyi yöneticilerle sağlanır. Sayın Rektörümüz bunu başarabilecek tecrübe ve birikime sahip, ancak kendisini tek başına bırakmayacağız. Her anlamda kendisinin yanında yer alıp gerektiğinde elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum" dedi.

İş birliğine hazırız

Pandemi dönemindeki başarılı çalışmaları için Rektör Karakoç’a teşekkür eden DOGUNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Özkılıç, üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesi için de hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karakoç ise Dicle Üniversitesi'nin eski günlerine, istenilen seviyelere gelmesi için her kesimin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtirken, DOGUNSİFED'in, sanayici ve iş insanlarının da bu manadaki destekleri için teşekkür etti. Yeni planlamalar yaptıklarını önümüzdeki dönemlerde yeni bölümler açacaklarını kaydeden Rektör Karakoç, ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.