İş insanlarından DATEM’e çıkarma!

İş insanlarından DATEM’e çıkarma!
TOBB İle Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan 81 ilde 81 meslek lisesi protokolü kapsamında DTB, DTSO, OSB ve tüm KSS Yöneticilerinden oluşan bir heyet Diyarbakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulundu.

Tigris Haber - Mesleki eğitim ile reel sektörü, birbirine entegre edecek proje için geçtiğimiz aylarda ilk adım atılmış, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalanmıştı.

İmzalanan protokol ile pilot olarak kapsama alınan 81 ildeki meslek lisesinde atölye, laboratuar kurulması, eğitim içeriklerinin hazırlanması ile nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine yönelik olarak yapılacak mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları kapsayacak.

2-017.jpg

Diyarbakır’daki iş çevreleri, ''Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü'' kapsamına alınan Diyarbakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DATEM)’i ziyaret etti. Ziyarete, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTB Başkanı Engin Yeşil, OSB Başkanı Aziz Odabaşı, 2’nci Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Beşir Yılmaz, Metal İşler Başkanı Abidin Kakdaş, Marangozcular Başkanı Selahattin Atatekin, 1, 2, 3 ve 4’üncü Sanayi Sitesi Başkanları katıldı. Heyet üyeleri Müdür Gürkan Beyaz’dan brifing aldı.

Protokolün ana eksenini oluşturan kent sanayicileridir

İş Birliği Protokolüne ilişkin bilgi veren DTSO Başkanı Kaya, TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokol yapıldığını belirterek, “Bu protokoldeki temel amaç teknik okulların tamamının TOBB’a devredilmesinin ilk adımı. Milli Eğitim bu protokolün oluşturucu kısmında olsa bile ana ekseni oluşturacak olan TOBB ETÜ’dür ve dolayısıyla ilin sanayicileri ve kent kamuoyudur” dedi.

3-022.jpg

Niteliklere göre hazırlandı

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ise, böylesi bir protokolün Türkiye’de ilk kez uygulanacağını belirterek,’’Piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modeline geçiliyor. Bu kapsamda 81 İl’de 81 meslek lisesi, protokol kapsamında mesleki eğitim dinamik, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanacaktır’’dedi.

Protokolün amacı mesleki bilgi ve beceriyi artırmak

MEB, TOBB ve TOBB ETÜ İş birliği protokolü kapsamında, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için okullarda eğitim verilen meslek alanlarında öğrenci ve öğretmenlerin sosyal ve zihinsel becerilerinin geliştirilmesi, mesleki bilgi ve beceri ve yabancı dil yeterliklerinin artırılması amaçlanmıştır. Ayrıca pilot okul olarak kapsama alınan 81 ildeki 81 meslek lisesinde atölye/laboratuvar kurulması eğitim içeriklerinin hazırlanması ile nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine yönelik olarak yapılacak mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları da kapsamaktadır.  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.