İşçi ve memurlar Sur için grevde

İşçi ve memurlar Sur için grevde
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, başta Diyarbakır ve bazı ilçelerde yürütülen sokağa çıkma yasakları ve operasyonlara karşı bugün iş bırakma eylemi yapacak.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Bölgede yürütülen sokağa çıkma yasakları ve operasyonlara karşı iş bırakma kararı aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Doğu ve Güneydoğu'da uygulanan sokağa çıkma yasakları, savaş halini andıran askeri yığınaklar, okulların, hastanelerin ve devlet dairelerinin karargahlara dönüştürülerek çatışmaların bütün bölgeye yayılmasıyla birlikte ilçeler, şehirler abluka altına alınıp boşaltılmakta, yüzlerce insan evlerinden alınarak kapalı spor salonlarına hapsedilmekte, çocuklar ve kadınlar hedef alınarak katledilmektedirler. İnsan cesetleri günlerce bırakılmakta, almaya çalışan yakınlarına ateş açılmaktadır.” denildi.

29 Aralık’ta iş bırakma ve eylem

Beko,  “Savaşa karşı barış için 29 Aralık 2015 Salı günü DİSK, KESK ve TMMOB olarak üretimden gelen gücümüzü kullanarak hizmet üretmeyeceğiz. Aynı gün öğle saatlerinde yerel örgütlerimizin belirleyeceği merkezi yerlerde kitlesel basın açıklamaları ile alanlarda olacağız.” dedi.

Haber: Ali ABBAS YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.