IŞİD karşıtı koalisyon toplanacak

IŞİD karşıtı koalisyon toplanacak
ABD yönetimi, 6 Şubat’ta IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon'a üye ülkelerin dışişleri bakanlarını bir araya getirmeyi planlıyor.

Tigris Haber- ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Salı günü yapılan açıklamada, Washington’un IŞİD’in toprak hakimiyeti konusundaki her an gelebilecek yenilgisi ve kalıcı yenilgiye doğru kararlı bir aşama üzerine derinlikli tartışmalar yürütmek istediğini bildirdi.

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon 79 üyeden meydana geliyor. Bunların 75’i ülke, 4’ü çok taraflı örgütlerden oluşuyor.

‘IŞİD'İN YENİDEN ORTAYA ÇIKMASI ENGELLENECEK'

Üye ülkelerin bakanlarının, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun başkanlığında “Irak ve Suriye’de istikrar ve güvenlik alanındaki yardım sayesinde IŞİD’in yeniden ortaya çıkmasını engellemek amacıyla, sonraki aşamayı ele alacakları” belirtildi.

IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının katılacağı toplantı, 6 Şubat'ta Washington'da gerçekleştirilecek. Toplantıya Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılması bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, IŞİD Karşıtı Koalisyon üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının katılacağı toplantının 6 Şubat'ta Washington'da yapılacağı, koalisyona üye 79 ülkeden temsilcilerin katılacağı bildirildi.

IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon Dışişleri Bakanları'nın son toplantısı, 12 Temmuz 2018'de Brüksel'de gerçekleştirilmişti. (Kaynak: Artıgerçek)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.