İşkur Önünde İşsizlik Kuyruğu

İşkur Önünde İşsizlik  Kuyruğu
Diyarbakır’da 800 kişinin okullarda görevlendirileceği 9 aylık iş için binlerce kişi başvurdu.

 

Başvuranların arasında kadınların çoğunlukta olması dikkat çekiyor. Yaşanan tablo,Diyarbakır’daki işsizlik tablosunu ortaya koydu.

İş Kur Önünde Klasik Tablo

Diyarbakır’da 800 kişilik  Toplum Yararına Program (TYP) müracaatları devam ediyor. Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte başvuru sayısında rekor bir artış göze çarparken,okullarda çeşitli alanlarda hizmet verecek görevliler alınacak.

 İş Kur İl Müdürlüğü binası önünde sabahın erken saatlerinden itibaren yığılma ve kuyruk yaşanırken, bu tablo hemen her gün tekrarlanıyor. Başvuranlar arasında kadınların ağırlıkta olması dikkat çekiyor. Şu ana kadar binlerce kişinin başvuru yaptığı bilgisi edinildi.

‘Zor Durumdayız,İş İstiyoruz’

Yaşanan görüntüler, Diyarbakır’daki işsizlik tablosunu da gözler önüne seriyor. Binlerce işsiz,800 kişinin alınarak asgari ücretle çalışacağı işe girmek için çaba gösteriyor. Mecbur kaldıkları için bu işe başvurduklarını belirten vatandaşlar,”Diyarbakır’da ciddi bir işsizlik sorunu var. Gördüğünüz gibi hepimiz işsiziz. Devletimizden iş istiyoruz. Çalışamadığımız için maddi sorunlar yaşıyoruz. Bir umutla buraya başvurduk. Alınacak kişi sayısı az,başvuran sayısı ise fazla. Zor durumdayız. Öyle olmasa bu kadar kuyruğa girmeyi göze alamazdık” şeklinde görüş belirttiler.

Başvuru İçin İstenen Şartlar

Yığılma sorununa çözüm olması için sıra fişi uygulaması başlatılırken, yaşanan yoğunluk zor anlar yaşatıyor.İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, 18 yaşını bitirmiş olması, emekli ve malul maaşı almaması, kamudan herhangi bir ad altında maaş gibi gelirlerinin olmaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması şartları gerektiren müracaatlar için daha sonra kura çekimi yapılarak hak sahiplerinin okullara dağıtılacağı öğrenildi.

Dilek Akin

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.