İsrail’in Gazze saldırılarında, biri anne karnında 7 Filistinli şehit oldu

İsrail’in Gazze saldırılarında, biri anne karnında 7 Filistinli şehit oldu
Bir kaç gündür başlayan İsrail saldırılarının bilançosu gittikçe ağırlaşıyor. İsrail’in Gazze saldırılarında biri anne karnında 7 Filistinli şehit oldu.

İsrail ile Gazze arasındaki sınır çatışmalarının üçüncü gününde İsrail’in saldırıları sonucu biri anne karnında 7 Filistinli şehit oldu. Gazze’den roket atılması sonucunda bir İsraillinin de öldüğü belirtildi. 
Filistin Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırılarında hamile bir anne ve küçük çocuğunun hayatını kaybetmesiyle ile birlikte ölenlerin sayısının 7’e yükseldiğini, yaralıların sayısının ise 50 olduğunu duyurdu. Gazze sınırında 22 yaşındaki Imad Muhammed Nasır, Gazze’nin doğu kesiminde 2,5 yaşındaki Saba Mahmut, yine Gazze’nin doğu kesiminde 37 yaşındaki Salih Abu Arar ve daha anne karnındaki Abdullah Abu Arar hayatını kaybetti. Halid Muhammed Abu Klak Gazze’nin doğu kesiminde, Mahmoud Subhi Issa (26) da Gazze’nin orta kesiminde hayatını kaybetti. 

Gazze'den 430 roket atıldı 
İsrail Savunma Bakanlığı ise, Gazze’den onlarca roket atılmasının ardından yaptığı açıklamada roketlere karşı hava saldırısı ile cevap verildiğini duyurdu. İsrail Savunma Bakanlığı, bu sabah attığı bir tweette, “Sabah 5.40, şu anda İsrail’in güney kesiminde her dakika hava saldırı nedeniyle sirenler çalıyor” ifadelerini kullandı. Diğer bir açıklamada ise, 24 saatten az bir sürede Gazze Şeridi'nden atılan roketlerin sayısının en az 430 olduğu belirtildi. 
İsrail ordusu, Gazze’de Hamas mevzilerinin bombalamasının ardından Hamas’ın onlarca roketle cevap verdiğini, İsrail’in de buna Hamas’ın istihbarat binası ve genel güvenlik binalarını vurarak karşılık verdiğini açıkladı. İsrail’in Gazze sınırında gece boyunca sirenler çaldı. İsrail ordusu, Gazze'den atılan roketlerin hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini ancak bir roketin Aşkelon tarafında bir eve isabet ettiğini ve bir İsrail vatandaşının öldüğünü açıkladı. İsrail’in Gazze'yi bombalaması sebebiyle binaların sarsıldığı belirtildi.


İsrail ordusu, Cumartesi gününden beri Hamas ve Filistin İslami Cihat Örgütü mensuplarının İsrail köy ve şehirlerine 400’den fazla roket attığını, buna cevap olarak Gazze’de 200 hedefin vurulduğunu açıkladı. İsrail askeri sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Hamas’ın sınır güvenliğini bozduğu için saldırılarını yoğunlaştırmaya hazır olduklarını söyledi.


İslami Cihat Örgütü ise yaptığı açıklamada, İsrail’in Kahire’de yapılan ateşkes anlaşmasını Cuma günkü olaylarda ihlal etmesi sebebiyle roket atışı yaptıklarını bildirdi. Hamas ve İslami Cihat Örgütü dün yaptıkları ortak açıklamada da, “Düşmanın saldırılarını sürdürmesi halinde cevabımız daha kapsamlı ve acı olacaktır” dedi. 

Ateşkes için görüşmeler sürüyor
Daha önceki görüşmelerde İsrail ile Gazze arasında ateşkesi sağlayan Mısırlı ve BM arabulucularının ise çatışmaları önlemek için çalışmalarına devam ettiği belirtildi. İsrail, son çatışmanın fitilinin Cuma günü bir Filistin İslami Cihat Örgütü keskin nişancısının İsrail askerlerine ateş açarak yaralanmasıyla ateşlendiğini iddia etti. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.