İstanbul, ‘2024 dünya kitap başkenti’ adayı oldu

İstanbul, ‘2024 dünya kitap başkenti’ adayı oldu
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin “2024 Dünya Kitap Başkenti” olmaya talip olduğunu, Dünya Kütüphaneler Birliği Başkanı Barbara Lison’a iletti.

TİGRİS HABER -  Lison ve beraberindeki heyeti kentin sembol mekânlarından İBB Atatürk Kitaplığı’nda ağırlayan İmamoğlu, kitap ve kütüphanelerin insanların bilgiyle buluşması noktasındaki önemine dikkat çekti.

İstanbul, 2001’den bu yana UNESCO tarafından seçilen ‘2024 Dünya Kitap Başkenti’ etkinliğine talip oldu. Dünya Kütüphaneler Birliği Başkanı Barbara Lison’ı Beyoğlu’ndaki Atatürk Kitaplığı’nda ağırlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “2024’te, İstanbul'un bir başkent şeklinde anılmasını sağlama yolculuğunu ve niyetini Sayın Başkanla paylaşacağım” dedi.

İstanbul’u, eski kitap kültürü ile dijital gelişimi birbirine bağlayan bir şehir olarak tanımlayan Lison da “Dünya’nın kitap başkenti olma niyetinizi ifade etmenizden çok mutlu oldum. Tabii ki rekabetiniz olacak. Özellikle sizin desteğinizle, İstanbul, bu alanda çok önemli bir rekabet ortaya koyacak” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.