İstanbul Maratonunda Koruma Altındaki Çocuk ve Gençler İçin Adım Attılar

İstanbul Maratonunda Koruma Altındaki Çocuk ve Gençler İçin Adım Attılar
Devlet korumasında yetişen bir grup idealist genç tarafından kurulan Hayat Sende Derneği gönüllüleri,bu yıl da İstanbul Maratonunda koruma altında yetişen çocuk ve gençler için hayata geçirdikleri “Geleceğe Koşanlar; Burs, Kamp ve Mentorluk Projesi” için koşarak projelerine fon topladılar.

         Hayat Sende Derneği gönüllüleri ve koşucuları 147 kişi ile, koruma altında yetişen çocuk ve gençler için hayata geçirilen Geleceğe Koşanlar: Burs, Kamp ve Mentorluk Projesi’ne kaynak yaratmak için 11 Kasım'da gerçekleşen İstanbul Maratonunda yer aldı.

Geleceğe Koşanlar  Projesi kapsamında  biyolojik ebeveynlerinden ayrı yetişen çocuk ve bireylerin sosyal yaşama uyumları güçlü ve özgüvenleri yüksek bireyler olarak hayata atılması için çalışmalar yapılmış; proje kapsamında 2017 yılında 47 gence burs, mentorluk, eğitim ve kamp desteği sağlanmış olup; projenin mentorluğa ilişkin idari giderler kısmı Dalyan Vakfı tarafından, burs fonuna kaynak oluşturma kısmı ise başta İstanbul Maratonunda toplanan bağışlar olmak üzere burs bağışlarından oluşturulmuştu.

Koşuyla ilgili bilgi veren Hayat Sende Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dikyar, Hayat Sende olarak gençlik çalışmalarının kapsamını genişletmek için toplumun tümünü kapsayıcı etkinlikler yaptıklarını, İstanbul Maratonunda da 147 koşucuları ile yer alarak Geleceğe Koşanlar Projesi için adım attıklarını ifade etti.

Şirketlerin de bu koşularda çalışanlarıyla birlikte sivil toplum kuruluşlarının yanında olmasının önemli olduğunu ifade eden Dikyar, Joker Mağazaları,TUSAŞ gibi kurumsal şirketlerin de bu amaçla kendileriyle birlikte adım attığını, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri, Dem Derneği ve Dinamo Spor Kulübü’nün koruma altındaki çocuk ve gençlerin gelecekleri için 11 Kasım Pazar sabahı kendileri ile birlikte ter döktüğünü ifade etti. Dikyar: “Bağış olarak şu anda 62 bin lira toplandı. Ancak kampanyamız 30 Kasım’a kadar devam ediyor.  Herkesi koruma altında yetişen daha fazla gence ulaşmamızı sağlamak için kampanyamıza bağışlarıyla destek olmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı

 

Geleceğe Koşan Projesinin  ilk yılında projeden faydalanan, koruma altında yetişen pek çok üniversite öğrencisi de o gün FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.’nin sponsorluğunda Ankara’dan İstanbul’a gelerek,  40. İstanbul Maratonuna katıldılar. Projeden faydalanacak olan Halil Uyar, Geleceğe Koşanlar Projesi kapsamında aldığı bursla eğitimine eşit fırsatlarla devam edebildiğini, Ilgaz ve Adrasan’da düzenlenen kış ve yaz kamplarına katıldığını, bu kamplarda katıldığı eğitimler sonucunda oluşan farkındalığı sayesinde artık  ihtiyacı olan başka insanların yanında olmak için çalışacağını belitti.

2007 yılında yetiştirme yurtlarında yetişmiş bir grup idealist genç tarafından kurulmuş olan derneğin amacı koruma altındaki çocuk ve gençlerin hayatlarına yenilikçi çözümler getirmektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.