İstiklal saldırısında 17 tutuklanma

İstiklal saldırısında 17 tutuklanma
Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki saldırısı nedeniyle, bombayı bırakan Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

TİGRİS HABER - İstanbul’un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi’ne bırakılan bombanın patlaması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin dev yaralandığı olaydan sonra başlatılan operasyonda gözaltına alınan Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Saldırının ardından gözaltına alınan 49 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün İstanbul Adalet Saray'ına götürüldü.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevlendirilen 29 savcının ifadeleri almasının ardından saldırının zanlısı Ahlam Albahsır, patlama sonrası bindiği korsan taksinin sahibi Yasir El Korali, saldırganı araçla bir eve götürdüğünü söyleyen ve göçmen kaçakçısı olduğu iddia edilen Ammar Jarkas ile kardeşi Ahmed Jarkas'ın da arasında olduğu 17 kişi tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Savcılık 3 şüpheli için de adli kontrol şartı uygulanmasını istedi.

29 kişinin ise sınır dışı edilmesine karar verildi.

17 kişi ise "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Kasten öldürme", "Kasten öldürmeye yardım", "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamalarıyla tutuklandı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.