‘İthal bürokrat’ dönemi bitti, ‘Yerli bürokrat’ dönemi başladı

‘İthal bürokrat’ dönemi bitti,  ‘Yerli bürokrat’ dönemi başladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki ‘ithal bürokrat’ dönemi Vali Karaloğlu’nun gidişiyle birlikte sona erdi. Genel Sekreter değişimiyle başlatılan revizyon, genel sekreter yardımcılarının da değişimiyle devam etti.

Murat Özbilek
TİGRİS HABER - Sur Belediyesi’nde Başkan yardımcıları Ensari Erden ile Veysel Kızılay genel sekreter yardımcılığına atandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan’ın görevden alınmasıyla başlayan revizyon sürüyor. Yeni atanan Vali Ali İhsan Su’nun talimatı ile Sur Belediyesi’nde Başkan yardımcısı olarak görev yapan Ensari Erden ile Veysel Kızılay Genel Sekreter yardımcısı olarak atandı.

Abdullah Çiftçi atanmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Münir Karaoğlu görevden alınmış yerine Mersin Valisi Ali İhsan Su atanmıştı. Geçen hafta göreve başlayan Su, ikinci haftasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan'ı görevden almış, Kardan'dan boşalan koltuğa ise Sur Kaymakamı ve Sur Belediyesi Kayyumu Abdullah Çiftçi’yi atamıştı. Çiftçi, göreve başladıktan sonra Sur belediyesindeki çalışma arkadaşlarını da Büyükşehir’e taşıyarak kadro oluşturmaya başladı. Yeni atamalar, kamuoyunda ‘Yerli bürokrat’ dönemi olarak değerlendirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum