İYİ Parti’li Ensarioğlu: 'Bu ülke ne kadar Türklerinse, o kadar da Kürtlerindir'

İYİ Parti’li Ensarioğlu:  'Bu ülke ne kadar Türklerinse, o kadar da Kürtlerindir'
AK Parti’ye katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye çocuk tavsiyesinde bulunan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var” sözleri siyasetin gündeminde.

TİGRİS HABER - Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından 1996’da Kürt nüfus ile ilgili hazırlanan raporu imzalamayarak iade ettiren dönemin devlet bakanı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu Medyascope’a konuştu. Ensarioğlu, “Sayın Cumhurbaşkanının bu ırkçılık kokan söylemiyle vatandaşlarımız arasında bölücülük ve ayrımcılık yapması bulunduğu makam itibariyle kendisine yakıştıramadığımı belirtmek isterim. Bu ülke ne kadar Türklerinse o kadar da Kürtlerindir” dedi.

“Erdoğan’ın sözlerini kendisine yakıştıramadım”

AK Parti’ye katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye çocuk tavsiyesinde bulunan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var” sözleri MGK tarafından 1996’da hazırlanan Kürt Raporu’nu yeniden gündeme getirdi. 54. Hükümette devlet bakanıyken Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan raporu imzalamayarak iade eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, Erdoğan’ın sözlerini Medyascope’a değerlendirdi:

“Sayın Erdoğan’a sormak istiyorum: Bölge insanı olarak bildiğimiz kadarıyla ne Öcalan’ın, ne de Kandil ve PKK’lıların hiçbiri evli değil, evlilik dışı çocukları konusunda da bizim ve kamuoyunun bilgisi yoktur. Dağda PKK’lıların çocuk doğurmadığını devlet başkanı olarak biliyor olmalısınız. Bahsettiğiniz 5, 10 ve 15 çocuğu olan PKK’lılar kim? Bu söyleminizle bilinç altında tüm Kürt vatandaşlarımızı kastettiğinizi biz de anladık, tüm Kürt vatandaşlarımız da anladı. Sayın Cumhurbaşkanının bu ırkçılık kokan söylemi ile vatandaşlarımız arasında bölücülük ve ayrımcılık yapmasını bulunduğu makam itibariyle kendisine yakıştıramadığımı belirtmek isterim. Ben Elhamdülillah Müslümanım, Zaza ve Kürdüm, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla da iftihar ediyorum. Bu ülke ne kadar Türklerinse o kadar da Kürtlerindir. Zaten ülkemiz demokrasi açısından ve ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor. Son yıllarda AKP’liler iktidarlarını koruyabilmek için vatandaşlarımızın farklılıklarını bir zenginlik olarak göreceklerine birbirlerinden ayrıştırdılar. Herkes bir şeyler söyleyebilir ama devletin en üst makamından gelen ve insanlarımızı ötekileştiren bu tür söylemler çok tehlikelidir. Günümüzde Avrupa Birliği bölgesi başta olmak üzere ülkeler sınırlarını ortadan kaldırırken ve hemen hemen dünya devletlerinin çoğunluğu farklılıklarını zenginlik olarak görüp birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak için sınırlarını kaldırırken devletimizin en tepesinde bu tür ırkçılık ve bölücülük söylemleri hiç kimseye bir faydası olmayacağı gibi onarılması mümkün olmayan derin yaralar açacaktır.”

“MGK raporunu iade eden biriyim”

Ensarioğlu, 1996’da MGK’da hazırlanan Kürt Raporu ile ilgili de şunları anlattı:

“Ben 90’lı yıllarda 54. hükümette Devlet Bakanı iken Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan ve Kürt nüfusu ile ilgili buna benzer ifadeler içeren MGK raporunu tarihte ilk defa imzalamayarak iade eden biriyim. Ki o tarihlerde hemen hemen tüm ulusal gazeteler ve eski AKP milletvekili Şamil Tayyar Bey de MGK raporunu haberleştirmişlerdi. Ben o dönemlerde yetkili makamlardayken de bu tür söylemleri şiddetle reddettiğim gibi bugün de kabul etmem mümkün değildir. Bu tür bölücülük ve ırkçılık kokan söylemler kimlerden gelirse gelsin yanlıştır.”

MDG’nın 1996 Kürt Raporu

12 Aralık 1996’daki Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) hükümete sunulan Kürt Raporu’nda 2025’te “Kürtlerin sayısının Türkleri aşacağı” tespiti ve üçten fazla çocuk yapana ceza önerisi yer alıyordu. Dönemin Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu’nun muhalefetiyle rapor iade edilmişti. (Kaynak: Medyascope)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum