İYİ Partili Ensarioğlu: HDP’nin kapatılmasına karşıyım

İYİ Partili Ensarioğlu: HDP’nin kapatılmasına karşıyım
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, HDP’nin kapatılması tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ensarioğlu, “6 milyon oy almış bir partinin açık kalması taraftarıyım. HDP’nin kapatılması ortamı gerer” dedi.

TİGRİS HABER - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, Yeni Anayasa, HDP’nin kapatılması ve partilerin ittifak görüşmelerine ilişkin Medyascope'ye açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı partileri ziyaret etmesini erken seçim olarak yorumlayan Salim Ensarioğlu, “Cumhurbaşkanının Saadet Partisi ve HÜDA PAR’ı ziyaret etmesi buna işarettir. Biz muhalefet olarak erken seçime hazırız” dedi. AK partinin devlet olarak seçime girdiğini ifade eden Ensarioğlu, “Biz devletle seçime girmiyoruz parti olarak giriyoruz” ifadelerini kullandı.

HDP’nin kapatılması doğru değil

HDP’nin kapatılması tartışmalarına da değinen Ensarioğlu, “İYİ Parti dahil tüm partiler Anayasanın güvencesi altında kuruldu. HDP’de bunlardan biri. 6 milyon üzerinde oy alan bir parti. Mecliste başkanlık yapıyorlar, komisyonlarda üyeleri var. 6 milyon insan oy vermiş. Bu partinin açık kalması taraftarıyım. İnsanlarımız oraya oy vermiş. Bu eleştirileri aşırı ve doğru bulmuyorum. Kapatılma ortamı gerer. Siyasi partilerin kapatılmasına karşıyım. En çok kapatılan partiler AK Parti ve HDP’dir. Varsa yanlış yapanlar bunun gereğini hukuk yapar” şeklinde konuştu. 

İktidarın eli muhalefette

İktidarın muhalefeti bölmek için her yolu denediğini belirten Ensarioğlu, “İktidar partisinin bir eli İYİ Partide, bir eli CHP’yi karıştırmakta, diğer bir eli HDP’yi kapatmak ve parçalamak içinde” dedi.

31 Mart seçimlerinde tüm partilerin demokrasiye oy verdiklerini söyledi. Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Ensarioğlu, “Önce mevcut anayasaya uymak lazım. Şuanda Anayasaya uyulmuyor.  Partiye göre değil, halka göre anayasa olmalı” dedi.

AİHM’in Demirtaş ve Osman Kavala kararını yorumlayan Ensarioğlu, “Hepimizin aradığı tek şey adalet ve demokrasidir. “

Kürtleri dışlarsak sıkıntı yaşarız

Merkez sağ ve Kürtleri yanına almayan hiçbir parti iktidara gelemeyeceğini dile getiren Ensarioğlu, “Merkez herkesi kucaklıyor. Geçmişte farklılıklarımıza rağmen hepimiz bir aradaydık ve bu kadar tartışma olmuyordu. Doğru olan neyse onu yapıyorduk. Demokrasi bizi kucaklayarak iktidara geldi. Merkez icraat yapar, herkesi de kucaklar. Bu nedenle merkezi ve Kürt oylarını alamayan iktidar olamaz. Kürt ve Zazayım. Muhafazakarları ve Kürtleri dışlarsak sıkıntı yaşarız. Kapı açmamız lazım. Dışlayarak ve ötekileştirerek bir yere varamayız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.