İzolasyon işlemleri tamamlandı

İzolasyon işlemleri tamamlandı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta tarihi Ulu Camii önünde başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürerken, pasajın tavanındaki alanın üzeri sızdırmazlık malzemeleri ile izolasyon işlemleri yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tarihi Ulu Camii önündeki alanda geçtiğimiz günlerde başlattığı restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

 

 

 Restorasyon kapsamında tarihi Ulu Camii’nin önündeki alanın seviyesi düşürülerek düzlendi. Diyarbakır’a özgü bazalt taşlar ve mermerle kaplanacak olan alanda çalışmalar tüm hızıyla sürerken, alanın altındaki pasaja su sızmaması için zemine izolasyon yapıldı. Restorasyon alanında çalışan personellerden alınan bilgiye göre izolasyon malzemesinin Almanya’dan getirildiği ve sızdırmazlık kalitesinin çok yüksek olduğu belirtildi. İzolasyon işlemlerinin ardından alanın üzerine şap döküleceği ve sonrasında da Diyarbakır’a özgü bazal taşlar ve mermer ile alanın üzerinin kaplanacağı, görevli personeller tarafından belirtilirken, alanın en kısa zamanda hizmete açılacağı vurgulandı.

Tarihi Ulu Camii önünün restorasyon işlemleri tamamlandıktan sonra en kısa zamanda yeni yüzüyle hizmete girmesi bekleniyor.

 

 

 

Ali Abbas Yılmaz / Özel

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.