JİTEM davasında 18 sanığa beraat

JİTEM davasında 18 sanığa beraat
Mardin’de 1995 yılında gözaltına alınan 3'ü çocuk 7 sivilin öldürüldüğü Dargeçit JİTEM Davası’nda tüm sanıklar beraat etti.

TİGRİS HABER - Dönemin Mardin Jandarma Komando Tabur Komutanı Hurşit İmren, Dargeçit İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Tire, Dargeçit Merkez Jandarma Karakol Komutanı Mahmut Yılmaz, Karakol Komutanı Yardımcısı Haydar Topçam ve Uzman Çavuş Kerim Şahin’in de aralarında bulunduğu 18 sanığın yargılandığı davanın 26’ıncı duruşması, görüldü. Adıyaman 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, “taammüden insan öldürmek” suçlamasıyla yargılanan sanıkların tümü, delil yetersizliğinden beraat etti.

Ne olmuştu?

Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde 28 Ekim 1995'te iki öğretmen, bir gün sonra ise Amara köyü baş korucusunun oğlu kaçırıldı. PKK tarafından kaçırıldığı ileri sürülen üç kişinin cesedi bir gün sonra bulundu. Bunun üzerine ilçede birkaç gün süren gözaltı operasyonları yapıldı. PKK’ye yardım ettikleri gerekçesiyle Dargeçit Jandarma Komutanlığı. Süleyman Seyhan, Abdurrahman Coşkun, Abdurrahman Olcay, Mehmet Emin Aslan, Nedim Akyön (16), Seyhan Doğan (14) ve Davut Altınkaynak'ı (13) gözaltına aldı. Ailelerin ısrarlı arayışına ve suç duyurusuna rağmen gözaltına alınanlardan bir daha haber alınamadı. Süleyman Seyhan’ın cesedi gözaltına alındıktan 4 ay sonra bir kuyuda bulundu. 2011-2013 arasında Bağözü köyünde yapılan kazılarda, kaybedilen 7 kişiden Mehmet Emin Aslan, Seyhan Doğan ve Abdurrahman Coşkun’un kemiklerine ulaşıldı.

Aynı davada kayıp olarak aranan Uzman Çavuş Bilal Batırır’ın 13 yaşındaki Süleyman Seyhan’ın cesedinin yerini ailesine haber verdiği, bu nedenle de askeriyenin kalorifer kazanında diri diri yakıldığı öne sürülmüştü. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.